ΕΛΛΑΔΑ

Την «πόρτα» των φυλακών βλέπει η Φέι Μάγιερ

Την «πόρτα» των φυλακών βλέπει η Φέι Μάγιερ
Το… δρόμο των φυλακών στην 27χρονη Γερμανίδα Φέι-Μαρί Μάγιερ, δείχνει με πρότασή της η εισαγγελέας...

Το… δρόμο των φυλακών στην 27χρονη Γερμανίδα Φέι-Μαρί Μάγιερ, δείχνει με πρότασή της η εισαγγελέας στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας τάσσεται υπέρ της προφυλάκισης της νεαρής, η οποία κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και είχε αφεθεί προσωρινά ελεύθερη μετά το πέρας της απολογίας της λόγω της διαφωνίας που ανέκυψε μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα. Η ανακρίτρια είχε τη γνώμη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, ενώ η εισαγγελέας ότι πρέπει να προφυλακιστεί.

Ωστόσο, τον τελευταίο λόγο θα έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας το οποίο θα αποφανθεί με σχετικό βούλευμα που θα εκδώσει.

Οι συνήγοροι υπεράσπισής της, Μαρίνα Δαλιάνη και Χάρης Λαδής δήλωσαν με αφορμή την πρόταση της εισαγγελέως:

«Η σύλληψη της Fee – Marie Meyer υπό τη σκιά ενός καφκικού σεναρίου σχετικά με το «τρομοκρατικό οικογενειακό παρελθόν» της, οδήγησε σε ένα άνευ προηγουμένου έγκλημα κατά της προσωπικότητας της ίδιας, των γονιών της, αλλά και του κράτους δικαίου, του οποίου μάρτυρας έγινε όλη η ελληνική και η γερμανική κοινωνία. Παρά την εκ των υστέρων επίσημη αποκήρυξη του μεγαλειώδους σφάλματος αστυνομίας και ΜΜΕ, που οδήγησε ακόμη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη σε συστάσεις για διασταύρωση των στοιχείων που αφορούν τους πολίτες πριν τη δημόσια ανακοίνωση τους, η εισαγγελική αρχή, με τη σημερινή πρόταση της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών υπέρ της προσωρινής κράτησης της κ. Meyer, καταδεικνύει την αδικαιολόγητη εμμονή της, στην αρχική, δυσώδη κατασκευή. Αναμένουμε από το Συμβούλιο, με την απόφαση του, να αποκαταστήσει, όχι μόνο τη χαμένη τιμή της Fee – Marie Meyer, αλλά κυρίως τη χαμένη τιμή της νομιμότητας και της δικαιοσύνης».