ΕΛΛΑΔΑ

«Βόλτες» χωρίς εισιτήριο σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ

«Βόλτες» χωρίς εισιτήριο σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ
Δράση «ελεύθερων μετακινήσεων» με λεωφορεία του ΟΑΣΘ πραγματοποίησε...

Δράση «ελεύθερων μετακινήσεων» με λεωφορεία του ΟΑΣΘ πραγματοποίησε στις 17:30 η κίνηση πολιτών «Επιβάτες» Θεσσαλονίκης, ενάντια στις πρόσφατες αυξήσεις στα εισιτήρια του οργανισμού.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου και αφού χωρίστηκαν σε γκρουπ των δέκα ατόμων «κατέλαβαν» συμβολικά λεωφορεία, προς διαφορετικές κατευθύνσεις, χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο. Επιβιβαζόμενοι στα λεωφορεία, όπως και σε κάθε στάση, ενημέρωναν με τηλεβόες και ενημερωτικά φυλλάδια το κοινό για το σκοπό της δράσης τους.

«Είναι άδικες οι αυξήσεις και πρέπει να τις πάρουν πίσω», δήλωσε το μέλος της κίνησης Νίκος Νούλας.

Μεταξύ των αιτημάτων των «Επιβατών» είναι η επαναφορά του εισιτηρίου στην προηγούμενη τιμή του (0,60 ευρώ) από 0,80-0,90 που έγινε μετά την αύξηση, άρση των περιορισμών για τη μετεπιβίβαση και δωρεάν μετακίνηση για ηλικιωμένους, ανέργους, φοιτητές, εργαζόμενους από και προς τη δουλειά κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαδηλωτές σε όλες τις δράσεις τους αποφεύγουν να εμπλακούν σε συζήτηση με τον οδηγό, ακόμη κι αν προκληθούν, για να αποφεύγεται ένταση στα λεωφορεία.

Στις επτά το πρωί, με τον ίδιο τρόπο, μέλη της κίνησης διαμαρτυρήθηκαν στις γραμμές 2, 3 στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης. Η επόμενη αντίστοιχη δράση τους έχει οριστεί για το πρωί του Σάββατου.