ΕΛΛΑΔΑ

Νέα επιδείνωση του καιρού

Νέα επιδείνωση του καιρού
Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει από αύριο, Τετάρτη, το απόγευμα ο καιρός με ισχυρές βροχές θα σημειωθούν...

Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει από αύριο, Τετάρτη, το απόγευμα ο καιρός με ισχυρές βροχές θα σημειωθούν από τα δυτικά και νότια και αργότερα θα επεκταθούν σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Τάσο Αρνιακό, το βράδυ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στο νότιο Ιόνιο, τα κεντρικά και την Πελοπόννησο και αργότερα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί οι οποίοι θα φθάσουν 7 και ενδεχομένως τα 9 μποφόρ στο Ιόνιο.

Χιόνια θα πέσουν στις ορεινές κυρίως περιοχές της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρειο Ελλάδα από -4 έως 9, στα κεντρικά από 2 έως 14 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις το πρωί, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εκδηλωθούν βροχές.
Οι άνεμοι βορειοανατολικοί θα πνέουν 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος, οι άνεμοι δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη κακοκαιρία θα έχουμε σχεδόν σε όλη τη χώρα με καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα βουνά καθώς και σε χαμηλότερες περιοχές της Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ιδιαίτερα έντονα. Το βράδυ θα έχουμε βελτίωση του καιρού από τα δυτικά και τα βόρεια. Ο υδράργυρος σε μικρή πτώση στα βόρεια δεν θα ξεπεράσουν τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά, στην Αττική θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5, 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις που ιδιαίτερα το πρωί θα είναι πυκνές, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει στα γύρω ορεινά. Αργότερα θα σημειωθεί βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.