ΕΛΛΑΔΑ

Στα "όπλα" το λιμενικό

Στα "όπλα" το λιμενικό
«Νέα δυναμική στο Λιμενικό Σώμα, ώστε να αποτελέσει ισχυρό πυλώνα...

«Νέα δυναμική στο Λιμενικό Σώμα, ώστε να αποτελέσει ισχυρό πυλώνα του νέου δόγματος εσωτερικής ασφάλειας της χώρας, θα δώσει το νομοσχέδιο για την σύσταση της Ελληνικής Ακτοφυλακής», όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Ο κ. Παπουτσής υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής επιλογής να απεμπλακεί το Λιμενικό από τη λειτουργία της Ναυτιλίας, και να υπαχθεί το Σώμα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξηγώντας πως αυτό υπαγορεύουν πλέον τα νέα δεδομένα και οι καινούργιες προκλήσεις.

Σε αυτές εντάσσονται κυρίως η ανάγκη για συμμετοχή της χώρας μας στις ευρωπαϊκές προσπάθειες για τη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων, η ανάγκη ενίσχυσης των θαλασσίων συνόρων μας ως βασική υποχρέωση της Συνθήκης Σένγκεν αλλά και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η ΝΔ ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο ως απαράδεκτο μιλώντας για «χτύπημα» στη ναυτιλία, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για στρατιωτικοποίηση του λιμενικού ενώ ο ΛΑΟΣ εκτιμά, πως κινδυνεύει να χαθεί η πολύχρονη εμπειρία του σώματος σε τεχνογνωσία.