ΕΛΛΑΔΑ

Κραυγή αγωνίας από τους Έλληνες του Καΐρου

Κραυγή αγωνίας από τους Έλληνες του Καΐρου
Κραυγή αγωνίας προς τις ελληνικές αρχές από έναν καθηγητή που βρίσκεται 250 χλμ...

Κραυγή αγωνίας προς τις ελληνικές αρχές από έναν καθηγητή που βρίσκεται 250 χλμ. έξω από το Κάιρο προκειμένου να απεγκλωβιστεί με τη σύζυγο του και να επιστρέψει στην Ελλάδα.


Πρόκειται για τον καθηγητή Αλέξανδρο Κακαρούντα και τη σύζυγό του Μαρία οι οποίοι βρίσκονται στη πόλη Δαμιέττη περίπου 50χλμ. έξω από το Πορτ Σάιντ.

Ο έλληνας καθηγητής που υπηρετεί εδώ κι 2 χρόνια στο πολιτιστικό κέντρο της περιοχής πέρασε μια προσωπική τραγωδία πριν από 2 μήνες και επέστρεψε στην εργασία του παίρνοντας μαζί από την Ελλάδα και τη σύζυγό του όμως τα γεγονότα των τελευταίων ημερών τους απέκλεισαν-μόνους έλληνες στη περιοχή και τώρα προσπαθούν να βρουν ένα τρόπο να προσεγγίσουν στο Κάιρο από όπου θέλουν να επιστρέψου στην Αθήνα.


«Έκανα μια απόπειρα να πάω μέχρι το Πορτ Σάιντ», λέει στο Newsbomb.gr o κ. Κακαρούντας αλλά με σταμάταγαν στα μπλόκα των διαδηλωτών και μου έλεγαν να επιστρέψω. Η ελληνική πρεσβεία χρειάζεται άδεια από τις αιγυπτιακές αρχές για να στείλει αυτοκίνητο για να μας πάρει αλλά ειδικά μετά το χθεσινό διάγγελμα του Μουμπάρακ στη χώρα δεν υπάρχουν αρχές.


Έτσι περιμένουμε κάποια κίνηση είτε από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος είτε από μια πρωτοβουλία της ελληνικής πρεσβείας που όπως καταλαβαίνεται είναι δύσκολο να ληφθεί μια τέτοια απόφαση». Όσοι Έλληνες δάσκαλοι και καθηγητές βρίσκονται στο Κάιρο, προσπαθούν με προσωπικές διασυνδέσεις να βοηθήσουν τον έλληνα συνάδελφό τους που διδάσκει 2 ημέρες στη Δαμιέττη και 3 ημέρες στο Πορτ Σάιντ και που θέλουν να νοιώσουν ότι είναι ασφαλής στο Κάιρο κοντά τους.