ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική έρευνα για την απεργία στο Μετρό

Εισαγγελική έρευνα για την απεργία στο Μετρό
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή την απεργία στο Μετρό διέταξε η...

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή την απεργία στο Μετρό διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράϊκου προκειμένου να διαπιστωθεί ένα έχει τελεστεί το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης.


Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Ράϊκου αφού ζήτησε τη σχετική απόφαση με την οποία είχε κριθεί παράνομη η απεργία των εργαζομένων στο Μετρό, στη συνέχεια την απέστειλε στο αρμόδιο εισαγγελέα ποινικής δίωξης προκειμένου να ερευνήσει αν στοιχειοθετείται το εν λόγο αδίκημα.

Στο μεταξύ νέα αυστηρή προειδοποίηση προς τους απεργούς στις αστικές συγκοινωνίες, απηύθυνε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, λέγοντας κατηγορηματικά ότι το νομοσχέδιο θα προχωρήσει και θα ψηφιστεί από τη Βουλή και ζητώντας από τους απεργούς να σταματήσουν "να δείχνουν τη γροθιά τους στην κοινωνία".

Σε ερώτηση για την πραγματοποίηση της απεργίας των εργαζομένων στο μετρό, παρά το γεγονός ότι είχε κηρυχθεί παράνομη, ο κ. Ρέππας είπε ότι "θα αντιμετωπίσουν τους φορείς της πολιτείας όσοι απεργούν παράνομα".

"Η κυβέρνηση με τις συκοφαντίες, τους εκβιασμούς και τους εισαγγελείς επιχειρεί να καταστήσει παράνομη κάθε εργατική λαϊκή αντίσταση κατά των βάρβαρης πολιτικής της" σχολιάζει το ΚΚΕ.