ΕΛΛΑΔΑ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού
Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά....

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Βαθμιαία και κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα αυτά θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Πελοπόννησο, κυρίως τη νότια, την περιοχή των Κυθήρων και πιθανώς πρόσκαιρα τη δυτική Στερεά. Οι άνεμοι στο νότιο Ιόνιο και τη θάλασσα Κυθήρων θα πνέουν νοτιοανατολικοί με ένταση 8 με 9 μποφόρ.

Χιονόπτωση εκδηλώνεται από τις 3.30 το μεσημέρι σε όλη την ορεινή κεντρική Πελοπόννησο κι όσο περνά η ώρα γίνεται όλο και πιο έντονη.

Οι δρόμοι σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ανοικτοί. Συνεργεία εκχιονισμού της ΔΕΣΕ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Δήμων και της κοινοπραξίας Μορέας, βρίσκονται σε ετοιμότητα για να επέμβουν.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται τις πρωινές ώρες στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη, τις δυτικές Κυκλάδες, βαθμιαία στην ανατολική στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια (κυρίως τη νότια), τις υπόλοιπες Κυκλάδες και την υπόλοιπη Κρήτη και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα).

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της στερεάς, της Πελοποννήσου και πρόσκαιρα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της ηπείρου.

Από το βράδυ παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Ο καιρός την Παρασκευή

Από τις πρωινές κιόλας ώρες οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.

Οι χιονοπτώσεις γρήγορα θα περιοριστούν στις ορεινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς - Ευβοίας, ανατολικής Πελοποννήσου και Κρήτης.

Από το μεσημέρι βαθμιαία εξασθένηση των θυελλωδών ανεμών.