ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη για το κίνημα των διοδίων

Ποινική δίωξη για το κίνημα των διοδίων
Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος κατοίκων της

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής, εκπροσώπων φορέων και οργανισμών, που συμμετείχαν στο κίνημα «Δεν πληρώνω στα διόδια», άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Αφορμή της ποινικής δίωξης αποτέλεσε μηνυτήρια αναφορά της διαχειρίστριας εταιρείας των διοδίων «ΝΕΑ ΟΔΟΣ» πριν από περίπου ένα χρόνο.

Η δίωξη αφορά στα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, παρακώλυσης συγκοινωνιών, της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών και της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Ο Ηλίας Παπαδόπουλος, μέλος του πανελλαδικού συντονιστικού των επιτροπών αγώνων κατοίκων, πολιτών και εργαζομένων, μιλώντας στο newsbomb.gr έκανε λόγο για φρονηματικές διώξεις.

Ωστόσο, παρά τις διώξεις, ο Ηλίας Παπαδόπουλος τόνισε πως κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις, ενώ όπως ανέφερε την ίδια στιγμή "το κίνημα γίνεται πιο μαζικό καθώς δημιουργούνται νέες επιτροπές σε όλη την Ελλάδα".

Την Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου θα προχωρήσουν σε πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων. Στις Αφίδνες τα διόδια θα ανοίξουν στις 15:00, στα Μάλγαρα στις 14:00, ενώ την ίδια ώρα ελεύθερα θα περνούν και οι οδηγοί στην Αττική Οδό.