ΕΛΛΑΔΑ

«Εκπτώσεις» στην αγοραστική δύναμη στο Ρέθυμνο

«Εκπτώσεις» στην αγοραστική δύναμη στο Ρέθυμνο
Υψηλά ποσοστά εκπτώσεων και χαμηλή αγοραστική κίνηση είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των εκπτώσεων...

Υψηλά ποσοστά εκπτώσεων και χαμηλή αγοραστική κίνηση είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των εκπτώσεων κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο. Η αγορά του Ρεθύμνου παραμένει «παγωμένη» εξαιτίας κυρίως της οικονομικής κρίσης και της αρνητικής ψυχολογίας των καταναλωτών, οι οποίοι μπορεί να έχουν αυξήσει τις επισκέψεις τους στις τοπικές επιχειρήσεις τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο διστάζουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Οι επιχειρηματίες, προκειμένου να προσελκύσουν κόσμο, από τις πρώτες κιόλας ημέρες προσέφεραν δελεαστικά ποσοστά εκπτώσεων, τα οποία ξεκινούν από το 40% και φτάνουν ή και ξεπερνούν σε ορισμένες περιπτώσεις το 50% και το 60%.
«Το 20% και το 30% τελείωσε. Τώρα ξεκινάμε από το 50%και πάλι ο κόσμος δεν ψωνίζει» αναφέρουν Ρεθεμνιώτες επιχειρηματίες, στο rethnea.gr, οι οποίοι προσδοκούν αυτό το διάστημα να δουν τα καταστήματά τους να γεμίζουν πελάτες και να αυξήσουν τον τζίρο τους, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στη διαρκή προσπάθεια που καταβάλλουν για να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις τους σε μια πολύ δύσκολη χρονιά.

Οι καταναλωτές από την άλλη, παραδέχονται ότι πράγματι οι τιμές των προϊόντων είναι πολύ πιο προσιτές, ωστόσο το άδειο πορτοφόλι δεν τους επιτρέπει να προχωρήσουν σε αγορές αγαθών τα οποία κρίνουν ότι δεν είναι πρώτη ανάγκη για τους ίδιους ή τις οικογένειες τους.

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.