ΕΛΛΑΔΑ

Στο Καλλιμάρμαρο τα Special Olympic

Στο Καλλιμάρμαρο τα Special Olympic
Το αίτημα της Οργανωτικής -Εκτελεστικής Επιτροπής των...

Το αίτημα της Οργανωτικής -Εκτελεστικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Θερινών Αγώνων Special Olympics - Αθήνα 2011, για την παραχώρηση χρήσης του Παναθηναϊκού Σταδίου στις 25 Ιουνίου και 4 Ιουλίου 2011, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι τελετές έναρξης και λήξης των ΧΙΙΙ Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics - Αθήνα 2011, ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της 1ης Φεβρουαρίου.

Στη συνεδρίαση του ΚΑΣ παρουσιάστηκαν τα σκηνογραφικά στοιχεία που θα πλαισιώνουν τις τελετές. Μεταξύ αυτών και τέσσερις εναέριες σκηνικές κατασκευές με ηλεκτρομηχανική κίνηση (αιωρούμενες), που θα προσπαθήσουν να δώσουν ζωή σε ένα παραμύθι εμπνευσμένο από την Οδύσσεια.

Στην Ελλάδα, 12.000 αθλητές συμμετέχουν σε αθλητικές διοργανώσεις των Special Olympics. Στους Αγώνες της Αθήνας, οι 7.500 αθλητές, από περισσότερες από 185 χώρες, που θα πάρουν μέρος, θα συμμετάσχουν σε 22 αθλήματα, Ολυμπιακού τύπου.

Το δημιουργικό της κεντρικής ιδέας των τελετών έναρξης και λήξης ανέλαβε η καλλιτεχνική ομάδα του Φωκά Ευαγγελινού, ο οποίος αναδείχτηκε νικητής του ανοιχτού διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.

Την ομάδα αποτελούν καλλιτέχνες με εμπειρία στη διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων, όπως ο συνθέτης Στέφανος Κορκολής, ο σκηνογράφος Ηλίας Λεδάκης, η ενδυματολόγος Έλλη Παπαγεωργακοπούλου και ο κειμενογράφος Θεόδωρος Γρηγοριάδης. Σύμβουλοι οργάνωσης παραγωγής των τελετών είναι ο Σάιμον Γκρέιβλινγκ και ο Άντριου Γουόλς, με εμπειρία στη δημιουργία μεγάλων διεθνών διοργανώσεων, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004.