ΕΛΛΑΔΑ

Προθεσμία για τους πέντε του Φόρουμ μεταναστών

Προθεσμία για τους πέντε του Φόρουμ μεταναστών
Ενώπιον του εισαγγελέα εφετών Σπύρου Μουζακίτη προσήλθαν πριν από λίγο πέντε...

Ενώπιον του εισαγγελέα εφετών Σπύρου Μουζακίτη προσήλθαν πριν από λίγο πέντε άτομα του Φόρουμ μεταναστών προκειμένου να παράσχουν εξηγήσεις για διακίνηση και προώθηση λαθρομεταναστών σε βαθμό κακουργήματος σχετικά με τη κατάληψη οικονομικών μεταναστών σε χώρους της Νομικής Σχολής. Από τους πέντε, οι τρεις πήραν προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους, οι δυο για την ερχόμενη Πέμπτη ενώ ο πέμπτος δνε προσήλθε ενώπιον του εισαγγελέα.

Σε δηλώσεις τους χαρακτήρισαν γελοία την κατηγορία δηλώνοντας υπερήφανοι για τη πράξη τους αυτή ενώ χαρακτήρισαν ως επιτακτικό καθήκον τους την αλληλεγγύη τους απέναντι στους απεργούς πείνας.


«Στην περίπτωση των απεργών όλοι γνωρίζουν ποιο είναι το δίκαιο και το νόμιμο. Το αυτονόητο δικαίωμά τους να ζουν και να δουλεύουν στο φως μακριά από το σκοτάδι και το κυνηγητό της παρανομίας», δήλωσαν μεταξύ άλλων οι κληθέντες με την ιδιότητα του υπόπτου.


Εν τω μεταξύ, στο χώρο του εφετείου έχουν συγκεντρωθεί προς συμπαράσταση ομάδα της νεολαίας Συνασπισμού οι οποίοι έχουν αναρτήσει και πανό το οποίο αναγράφει «αν η αλληλεγγύη είναι έγκλημα είμαστε όλοι ένοχοι».


Το παρόν έδωσε και ο βουλευτής του ΣΥΝ Θεόδωρος Δρίτσας ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε ότι είναι υποχρέωσή του να βρίσκεται εδώ.