ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση σε Έλληνες δημοσιογράφους στην Αίγυπτο

Επίθεση σε Έλληνες δημοσιογράφους στην Αίγυπτο
Θύμα επίθεσης έπεσε ο δημοσιογράφος της Καθημερινής, Πέτρος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος βρίσκεται στην Αίγυπτο για να καλύψει τις εξελίξεις..

Θύμα επίθεσης έπεσε ο δημοσιογράφος της Καθημερινής, Πέτρος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος βρίσκεται στην Αίγυπτο για να καλύψει τις εξελίξεις στην περιοχή.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δέχτηκε επίθεση, την ώρα που έκανε ρεπορτάζ από άντρες με ρόπαλα και μαχαίρια.

Ο δημοσιογράφος τραυματίστηκε στο πόδι από μαχαίρι, ενώ χτυπήθηκε και από γκλομπ με συνέπεια να μεταφερθεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο της πόλης, όπου χρειάστηκε να του γίνουν ράμματα.

Θύμα της οργής των διαδηλωτών έπεσε επίσης και ο φωτογράφος του Βήματος, Γιώργος Μουτάφης ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά και δε χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Πάντως και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Ο φωτογράφος του «Βήματος», Γιώργος Μουτάφης, περιγράφει στο tovima.gr τη στιγμή που του επιτέθηκαν με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

«Φωτογράφιζα τις πρωινές συγκρούσεις μπροστά από το αιγυπτιακό μουσείου, όταν ξαφνικά, με τράβηξαν προς το μέρος τους οι υποστηρικτές του Μουμπάρακ και άρχισαν να με χτυπούν. Με τελάρα, ξύλα, γροθιές», διηγείται ο Γιώργος Μουτάφης.

«"Ο Μουμπάρακ δεν είναι πρόβλημα. Εσείς είστε", μου είπε ένας και με το μαχαίρι που κρατούσε μου έκοψε το λουρί της φωτογραφικής μηχανής. Κι ενώ ήμουν στο έλεός τους για περίπου 5 λεπτά, εδέησαν οι στρατιώτες που βρίσκονταν ελάχιστα μέτρα από το σημείο να έρθουν και να με τραβήξουν».

Και συνέχισε: «Με οδήγησαν σε ένα κρατητήριο, κάμποσα μέτρα από το σημείο της επίθεσης. Εκεί μάλιστα μου επέστρεψαν οι στρατιώτες τις φωτογραφικές μηχανές και τα χαρτιά μου, πλην του κινητού, που μου είχαν κλέψει οι διαδηλωτές».

Ο φωτορεπόρτερ που μετρά ήδη έξι μέρες στο Κάιρο, σημειώνει ότι «από την ημέρα του διαγγέλματος του Μουμπάρακ έχουν ξεκινήσει οι αγριότητες. Μέχρι τότε, την Τρίτη, οι αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές ήταν ιδιαίτερα φιλικοί με τους δημοσιογράφους».