ΕΛΛΑΔΑ

Μιχαλολιάκος: Αποφασισμένος να καθαρίσει τον Πειραιά

Μιχαλολιάκος: Αποφασισμένος να καθαρίσει τον Πειραιά
Συνεπής στη δέσμευσή του να καθαρίσει τον Πειραιά από τα σκουπίδια εντός 60ημερών από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του...

Συνεπής στη δέσμευσή του να καθαρίσει τον Πειραιά από τα σκουπίδια εντός 60ημερών από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, ο Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος προχωρά σε πρόσληψη σχετικών εποχικών υπαλλήλων.

Οι εν λόγω προσλήψεις αναμένεται να εγκριθούν στη συνεδρίαση του επόμενου δημοτικού συμβουλίου, την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Μιχαλολιάκος προχωρά σε πρόσληψη 100 υπαλλήλων με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8μηνες), σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3812/09. Αυτές θα καλύψουν εποχικές ανάγκες διαφόρων υπηρεσιών του δήμου, σύμφωνα με το ν. 3899/2010, άρθρο 3, παρ. 4, περ. δ’.

Ταυτόχρονα, θα προσληφθούν 140 εργάτες καθαριότητας και 40 οδηγοί με επαγγελματική άδεια γ’ κατηγορίας με συμβάσεις 8μηνης διάρκειας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 205 του ν. 3584/07.

Είναι γνωστό ότι ο Πειραιάς ταλαιπωρείται χρόνια από κακοδιαχείρηση, πρόσφατα δε το πρόβλημα των σκουπιδιών έκανε την κατάσταση στην πόλη ανυπόφορη.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του νέου δημάρχου, το σύνολο των εσόδων από τα δημοτικά τέλη θα διατίθεται στο εξής αυστηρά για υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα (καθαριότητα), όπως προβλέπει το σχετικό θεσμικό πλαίσιο και όχι προκειμένου να καλύψει άλλα έξοδα του δήμου, όπως είναι η συνήθης πρακτική.