ΕΛΛΑΔΑ

Επιφυλάξεις και του Αρχιεπισκόπου για την Κάρτα του Πολίτη

Επιφυλάξεις και του Αρχιεπισκόπου για την Κάρτα του Πολίτη
Τις επιφυλάξεις και τους προβληματισμούς του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για την Κάρτα του Πολίτη εκφράζει σε ανακοίνωσή της, η Αρχιεπισκοπή...

Τις επιφυλάξεις και τους προβληματισμούς του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για την Κάρτα του Πολίτη εκφράζει σε ανακοίνωσή της, η Αρχιεπισκοπή, ενόψει της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που διοργανώνουν κληρικοί και πιστοί το μεσημέρι της Κυριακής, έξω από τη Βουλή.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ο κ. Ιερώνυμος «παρακολουθεί με ανύστακτο ενδιαφέρον το θέμα της "Κάρτας του Πολίτη" και συμμερίζεται τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του πιστού λαού, έχοντας δηλώσει ήδη τις σχετικές επιφυλάξεις του». Επισημαίνεται ότι η τελική τοποθέτησή του επί του θέματος θα γίνει μετά τη διαμόρφωση όλου του νομοθετικού πλαισίου από υπουργείο Εσωτερικών, διαβεβαιώνοντας οτι «προέχει ο απόλυτος σεβασμός στο ανεπανάληπτο και την ελευθερία του ανθρωπίνου προσώπου»

Παράλληλα σημειώνεται ότι το θέμα όπως και κάθε σχετικό ζήτημα που ανακύπτει έχει ανατεθεί από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο σε Συνοδικές Επιτροπές οι οποίες έχουν τη συνδρομή ειδικών επιστημόνων της Θεολογίας, της Νομικής και της Πληροφορικής.