ΕΛΛΑΔΑ

Ι. Τριανταφυλλίδης: 'Ωρες, ώρες μου'ρχεται να σπάσω την τηλεόραση

Ι. Τριανταφυλλίδης: 'Ωρες, ώρες μου'ρχεται να σπάσω την τηλεόραση

του Αντώνη Ανδρικάκη

Πίσω από την επιθετικότητά του και την κριτική του διάθεση κρύβεται μια απέραντη παιδική τρυφερότητα, μια σπάνια παιδεία στα θέματα που τον ενδιαφέρουν και μια ευγένεια σχεδόν παλιομοδίτικη. Γράφει, κριτικάρει, σχολιάζει από την τηλεόραση, λέει τη γνώμη του αδιαφορώντας αν αρέσει ή δεν αρέσει, αδιαφορώντας αν θα κάνει εχθρούς. Έτσι είναι ο Ιάσων. Και εγώ, όπως οι περισσότεροι, τον γουστάρω θυμωμένο!

«Πως ανέχονται βουλευτές και υπουργοί να τους φέρονται τόσο υποτιμητικά στις ειδήσεις και τις εκπομπές κάποιοι δημοσιογράφοι-παρουσιαστές; Δεν υπάρχει σεβασμός από τη μία και απαίτηση για σεβασμό από την άλλη.

Τι είναι αυτό το ύφος;

Τι είναι αυτές οι φωνές;

Τι είναι αυτή η περιφρόνηση;

Μού'ρχεται να σπάσω την τηλεόραση»! Εξομολογείται στο newsbomb.gr.

Πιστεύει πως οι λαοί έχουν τις κυβερνήσεις και την τηλεόραση που τους αξίζει και ότι υπάρχει αυτό το σωτήριο μηχάνημα που λέγεται «τηλεκοντρόλ», μέσω του οποίου οι τηλεθεατές πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Τα λεγόμενα σκάνδαλα και κουτσομπολιά τα δίνουν οι ίδιοι! Και μετά κλαίγονται ότι καταστρατηγείται η ιδιωτική τους ζωή. Στην πραγματικότητα συμβαίνουν πολύ περισσότερα σκάνδαλα και τρελά πράγματα και κανείς δεν τα μαθαίνει ποτέ. Όλους αυτούς ο κόσμος τους χαζεύει αλλά δεν τους σέβεται».

Παρακολουθώντας ξένες τηλεοράσεις, κυρίως ευρωπαϊκές, δεν θεωρεί ότι η δική μας είναι χειρότερη. Κάποιες εκπομπές όμως τον ενοχλούν. «Με ενοχλεί η Αννίτα Πάνια! Γιατί υπάρχει η ψυχική σκληρότητα απέναντι στους καλεσμένους της και τους ανθρώπους που βρίσκονται στην εκπομπή της. Και μπορεί εκείνοι να πηγαίνουν με την θέλησή τους, αλλά σημασία έχει τι παράδειγμα δίνουμε μέσα από την τηλεόραση. Δεν μπορεί να κάνει ο ένας τον φιλόζωο, ο άλλος τον ευαίσθητο και να βλέπουμε μια συμπεριφορά κτηνώδη»!

Εραστής των λαμπερών ανθρώπων και θεαμάτων βρίσκει την εποχή μας πολύ φτωχή απομίμηση άλλων εποχών. «Δεν υπάρχουν ούτε στην πολιτική, ούτε στην τέχνη λαμπεροί άνθρωποι. Εμείς όταν είμαστε μικροί λέγαμε «πάμε στην Μαρινέλλα, πάμε στην Αλεξίου, πάμε στον Νταλάρα». Τώρα που να πας;»!

Ο Ιάσων ηρεμεί αμέσως και αλλάζει ύφος όταν μιλάμε για τις παλιές ελληνικές ταινίες που αγαπάμε και οι δύο και τις ξέρουμε απ΄έξω. Έτσι στο τέλος τον προκαλώ να κάνουμε μια αντιστοίχηση μεταξύ των παλιών ηθοποιών και των σύγχρονων πολιτικών. Σκάει στα γέλια και αρχίζει……. «Ο Πάγκαλος είναι ο Αυλωνίτης γατί έχει καλές προθέσεις, αλλά τα κάνει θάλασσα….Ο Σαμαράς θέλει να βγαίνει μπροστά σαν το υποκατάστατο του Αλεξανδράκη, αλλά φοβάμαι μη μας βγει Αρτέμης Μάτσας… Ο Τσίπρας…

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ!