Πήγαν στην τράπεζα και έφυγαν με τα 580.000 ευρώ του χρηματοκιβωτίου

Πήγαν στην τράπεζα και έφυγαν με τα 580.000 ευρώ του χρηματοκιβωτίου

Άγνωστοι μπήκαν με φορτωτή στην τράπεζα κι έκλεψαν το χρηματοκιβώτιο, υπολογίζοντας ότι θα είχε μέσα μεγάλο ποσό για την πληρωμή των συντάξεων.

Δεν πήρε περισσότερο από 10 λεπτά στους άγνωστους δράστες να σπάσουν την τζαμαρία της Αγροτικής Τράπεζας στα Ανώγεια και να αρπάξουν πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ, που περιείχε το χρηματοκιβώτιο.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, oι αρχές από τα ξημερώματα έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, που πιθανολογείται ότι ήταν τρεις στον αριθμό.

Όλα έγιναν περίπου στις 3.30 τα ξημερώματα, κι ενώ στο χωριό επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι. Οι δράστες προσέκρουσαν στην τζαμαρία της Τράπεζας με ένα μικρό φορτωτή, μπήκαν μέσα στο κατάστημα, έδεσαν με σχοινί το χρηματοκιβώτιο που βρίσκεται σε δωμάτιο πίσω από το ταμείο, και με έναν ιμάντα το έσυραν έξω, ενώ κατόπιν το φόρτωσαν σε αγροτικό όχημα κι εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το χρηματοκιβώτιο περιείχε 580.000 ευρώ

Ο συναγερμός χτύπησε αμέσως με την αστυνομία να είναι εκεί εντός 5 λεπτών με τους δράστες να είναι άφαντοι. Το αυτοκίνητο όπως γράφει η "Ανωγή", βρέθηκε καμμένο στην Αξό, στην τοποθεσία στου Φονιά τον ποταμό, χωρίς να έχει εξακριβωθεί αν είναι αυτό που έγινε η κλοπή.

Εκτιμάται ότι οι άγνωστοι δράστες, που αναζητούνται, είχαν υπολογίσει ότι το χρηματοκιβώτιο θα είχε μεγάλο ποσό, καθώς από σήμερα πληρώνονται οι συντάξεις και το δώρο Χριστουγέννων.