ΕΛΛΑΔΑ

Στα «θρανία» δύο νέα σχολεία στο Ρέθυμνο

Στα «θρανία» δύο νέα σχολεία στο Ρέθυμνο
Με στόχο την αποκέντρωση των σχολικών μονάδων, αλλά και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη...

Με στόχο την αποκέντρωση των σχολικών μονάδων, αλλά και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επίλυση ζητημάτων που αφορούν στις σχολικές υποδομές, ο δήμος Ρεθύμνου μελετά τη δημιουργία δύο νέων σχολικών μονάδων, γυμνασίου και λυκείου, στην περιοχή του πρώην δήμου Αρκαδίου.

Παράλληλα, και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας του δήμου Γιώργο Γεωργαλή, γίνονται όλα τα απαραίτητα για την άμεση κατασκευή του 2ου δημοτικού σχολείου στο οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί από την εκκλησία, στο Ατσιπόπουλο. Απαραίτητη προϋπόθεση, να εγκριθεί από τον Ο.Σ.Κ και να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Παράλληλα ο δήμος, εξετάζει τη δυνατότητα για νέο δημοτικό σχολείο στην περιοχή Τρία Μοναστήρια, κάτι όμως που αφορά στο μέλλον.

Σχετικά με τις νέες σχολικές μονάδες, αυτές αφορούν ένα λύκειο, που ο δήμος σκέφτεται να ανεγείρει σε οικόπεδο 7 στρέμματων στην περιοχή Σταυρωμένος, που έχει παραχωρήσει η Ιερά Μονή Αρκαδίου και το οποίο θα είναι δυναμικότητας 270 μαθητών. Για το γυμνάσιο υπάρχουν οι σκέψεις να ανεγερθεί σε οικόπεδο απέναντι από το δημοτικό του Άδελε με δυναμικότητα 200 περίπου μαθητών.

Ο δήμος, σύμφωνα με ον κ. Γεωργαλή, προτείνει το λύκειο να είναι το 4ο, το οποίο ήδη έχει ιδρυθεί στα χαρτιά αλλά δεν διαθέτει κτήριο, κάτι όμως που δημιουργεί ενστάσεις από την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ρεθύμνου (ΕΛΜΕΡ) η οποία αντίθετη άποψη, αντιπροτείνοντας, το 4ο Λύκειο να ανεγερθεί στο οικόπεδο της ΧΕΝ στον Τίμιο Σταυρό, ενώ στο Σταυρωμένο να κατασκευαστεί το 5ο γυμνάσιο, μιας και υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για σχολικές στέγες.