ΕΛΛΑΔΑ

Σε θέση μάχης η ΑΔΕΔΥ για το ωράριο

Σε θέση μάχης η ΑΔΕΔΥ για το ωράριο
Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους της ΑΔΕΔΥ, μετά την χθεσινή συνάντηση του προεδρείου...

Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους της ΑΔΕΔΥ, μετά την χθεσινή συνάντηση του προεδρείου του οργάνου με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.

Η ΑΔΕΔΥ ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωσή της ότι δεν πρόκειται να συμμετέχει σε κανέναν τύπο διαλόγου για το νέο Μισθολόγιο, που θα παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα, εάν δεν αποκατασταθεί ο 13ος και 14ος μισθός καθώς και το σύνολο των περικοπών που έχουν επιβληθεί στους δημοσίους υπαλλήλους.

Επίσης, το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ εμφανίζεται πρόθυμο να συζητήσει κάποιες αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας σε υπηρεσίες που υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εσωτερικών, με την προϋπόθεση ότι δεν θα στηρίζονται σε αλλαγή του τρόπου διευθέτησης του χρόνου εργασίας, στο διακεκομμένο ωράριο εργασίας και στην αύξηση των ωρών, που έχουν άσχημες επιπτώσεις στον αριθμό των θέσεων εργασίας.

«Η γενικευμένη αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο, δεν οδηγούν σε επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος. Αντιθέτως δημιουργούν έδαφος νέου λαϊκισμού σε βάρος των Δημοσίων Υπαλλήλων, γίνονται για λόγους εντυπωσιασμού και με αποτέλεσμα τη δημιουργία κλίματος κοινωνικού αυτοματισμού» επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ.

Επίσης, ο συνδικαλιστικός φορέας των δημοσίων υπαλλήλων καλεί σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που έχει προαναγγείλει για τις 10 και τις 23 Φεβρουαρίου.

πηγή: newscode.gr