ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: μπρατσάκια έξω λοιπόν!

Καιρός: μπρατσάκια έξω λοιπόν!
Ότι παλτό φορέσαμε, φορέσαμε! Όποια ομπρέλα κρατήσαμε, κρατήσαμε!...

Ότι παλτό φορέσαμε, φορέσαμε! Όποια ομπρέλα κρατήσαμε, κρατήσαμε! Καιρός να βγάλουμε τα …καλοκαιρινά. Τη στιγμή που η κακοκαιρία «στρώνει», η ΕΜΥ έρχεται να μας ενθαρρύνει λέγοντας πως η θερμοκρασία θα ανέβει το Σαββατοκύριακο.

Ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα είναι αίθριος με τη θερμοκρασία να κοιτάει ψηλά! Μόνο στις νότιες θαλάσσιες περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αίθριος με τη θερμοκρασία από μείον 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική το πρωί θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις αλλά μετά ο καιρός θα είναι αίθριος ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με την θερμοκρασία από μείον 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος ο καιρός και σε Μακεδονία και Θράκη, με τη θερμοκρασία από μείον 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, θα έχουμε τοπικές νεφώσεις το πρωί ωστόσο στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από από μείον 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα έχουμε τοπικές νεφώσεις νεφώσεις με τοπικές βροχές ενώ στα ορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι στα βόρεια γενικά αίθριος, ενώ στα νότια θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.