ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει και πάλι αυλαία το «Κάρολος Κουν»-άφαντοι οι δράστες

Ανοίγει και πάλι αυλαία το «Κάρολος Κουν»-άφαντοι οι δράστες
Στη θέση τους θα βρίσκονται ηθοποιοί και τεχνικό προσωπικό στο Θέατρο «Κάρολος...

Στη θέση τους θα βρίσκονται ηθοποιοί και τεχνικό προσωπικό στο Θέατρο «Κάρολος Κουν» καθώς θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι προγραμματισμένες για σήμερα παραστάσεις, παρά το βαρύ πλήγμα που δέχτηκε ο χώρος από αγνώστους.


Το ιστορικό κτίσμα στη Πλάκα (Φρυνίχου 14) το κατώφλι του οποίου πέρναγε ένας από τους κορυφαίος θεατράνθρωπος της χώρας μας, ο Κάρολος Κουν, δεν έχασε την αίγλη του παρά την επίθεση σε αυτό από 45 περίπου άτομα με βόμβες μολότοφ αργά χθες το βράδυ.


Με το πρώτο φως του ήλιου, συνεργεία προχωρούν στην αποκατάσταση των ζημιών ενώ ήδη οι υπάλληλοι βρίσκονται στα πόστα τους (ταμείο, κ.α) για την εξυπηρέτηση του κοινού.


«Κόκκινο» πανί για τους εξαγριωμένους νεαρούς αποτέλεσε η θεατρική παράσταση «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ», είχε πρεμιέρα χθες, με πρωταγωνίστρια τη Μυρτώ Αλικάκη.

Πάντως, μέχρι στιγμής οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι.

Το υπουργείο Πολιτισμού αναλαμβάνει να καλύψει τη ζημιά

Tηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθυντή του Θεάτρου Τέχνης Διαγόρα Χρονόπουλο είχε νωρίς το πρωί ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, λίγες ώρες μετά το χθεσινό πρωτοφανές επεισόδιο βίας που δέχτηκε το Θέατρο Τέχνης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γερουλάνος δεσμεύτηκε να καλυφθεί όλο το ποσό των ζημιών που υπέστη το θέατρο από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, στέλνοντας μήνυμα ότι "η βία στον πολιτισμό δεν θα περάσει".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γερουλάνος θα παρακολουθήσει την παράσταση του "Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ" στο ιστορικό θέατρο, αμέσως μετά την επιστροφή του από το ταξίδι του στο Ισραήλ .

Όπως έγινε γνωστό από την τηλεφωνική επικοινωνία υπουργού και υπευθύνων θεάτρου, προέκυψε ότι το ΥΠΠΟΤ διατηρεί "συντηρητική πολιτική στο θέμα των θεατρικών επιχορηγήσεων, προκειμένου μέρος των χρημάτων να φυλάσσεται για έκτακτες ανάγκες" όπως αυτή που προέκυψε σήμερα.

Από το περιβάλλον του κ. Γερουλάνου, υπάρχουν πληροφορίες ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, από την πλευρά της Πολιτείας, για να απομονωθούν φαινόμενα βίας στο χώρο του πολιτισμού.

"Το θέατρο δεν είναι γήπεδο", φέρεται να είπε ο υπουργός Πολιτισμού.

«Το περιεχόμενο του έργου δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο»

«Είναι εξοργιστικό και εξωπραγματικό να γίνεται μια επίθεση σε ένα έργο τέχνης άνευ λόγου. Το περιεχόμενο του έργου δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Επειδή αναφέρεται στον τίτλο μία ομάδα, κάποιοι από κάποια άλλη ομάδα θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν επιθέσεις μέσα στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα θέατρο, σε ένα χώρο τέχνης» δήλωσε ο σκηνοθέτης της παράστασης «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ» Κωστής Καπελώνης.

Σε ό,τι αφορά την παρέμβαση του ΥΠΠΟΤ ν' αναλάβει όλη την οικονομική κάλυψη των ζημιών που υπέστη το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, ο Κωστής Καπελώνης σημείωσε πως «είναι πολύ θετικό ν' ανταποκρίνονται και κάποιοι άνθρωποι από τον πολιτισμό γι αυτό το γεγονός, γιατί δεν είναι θέμα αθλητικό, έτσι όπως νομίζω παρουσιάζεται ή αστυνομικό, είναι καθαρά πολιτιστικό πρόβλημα».

Στην αποψινή παράσταση, που θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ., θα παραστούν ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης και ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, κ. Πάνος Μπιτσαξής, ενώ θα υπάρχει φρούρηση του θεάτρου από την αστυνομία καθ’ όλη την διάρκεια των παραστάσεων.


Διαβάστε επίσης…

Επίθεση με μολότοφ στο θέατρο τέχνης Κάρολος Κουν