ΕΛΛΑΔΑ

Με ενστάσεις η δίκη των "Πυρήνων" - διεκόπη για την Πέμπτη

Με ενστάσεις η δίκη των "Πυρήνων" - διεκόπη για την Πέμπτη
Με την υποβολή ενστάσεων αναλώθηκε η σημερινή διαδικασία στη δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς»...

Με την υποβολή ενστάσεων αναλώθηκε η σημερινή διαδικασία στη δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς»

Από τους συνολικά 9 κατηγορούμενους, παρόντες ήταν η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη και οι – ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους - Ε.Ράλλης, Ν.Βογιατζάκης και Μ. Γιόσπας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης της 20χρονης, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου υπέβαλαν στο δικαστήριο ένσταση περί αοριστίας του κατηγορητηρίου, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε ως απαράδεκτη. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της νεαρής, η κατηγορία σε βάρος της είναι εξόχως και παντελώς αόριστη, καθώς στο παραπεμπτικό βούλευμα δεν περιλαμβάνεται ούτε μία πράξη, ούτε ένα στοιχείο εναντίον της.

«Δημιουργεί πολλά ερωτηματικά ο τρόπος ζωής, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το νεαρό της ηλικίας της», αναφέρει το βούλευμα, σύμφωνα με τους συνηγόρους της, το οποίο έθεσαν υπό αμφισβήτηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι : «τα σκεπτικά τω ν βουλευμάτων και των αποφάσεων δεν είναι εκθέσεις ιδεών. Μάλιστα ο κ.Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε μνημείο αοριστίας και σεναριογραφίας το βούλευμα που αφορά στην περίπτωση της πελάτισσάς του.

Το δικαστήριο διέκοψε για πρωί της προσεχούς Πέμπτης προκειμένου οι δικηγόροι να λάβουν γνώση των νέων εγγράφων (προκηρύξεις κ.λ.π), που έχουν εισέλθει στη δικογραφία.

Σχολιάζοντας την εισαγωγή των νέων εγγράφων, ενώ έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία ο κ.Κωνσταντόπουλος υποστήριξε ότι «το δικαστήριο που δικάζει δεν είναι γραμματοκιβώτιο για να αποδέχεται ότι του αποστέλλεται, πρόκειται για ανεπίτρεπτο αιφνιδιασμό του κατηγορουμένου».