ΕΛΛΑΔΑ

Ιδιοκτήτες φορτηγών «φρέναραν» στο υπουργείο Υποδομών

Ιδιοκτήτες φορτηγών «φρέναραν» στο υπουργείο Υποδομών
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο Χολαργό...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο Χολαργό, πραγματοποίησε το πρωί ομάδα Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης μαζί με τα οχήματά τους. Οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν να συναντηθούν με τον υπουργό Δημήτρη Ρέππα, κάτι που δεν έγινε εφικτό, λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων του υπουργού.

Ειδικότερα, περίπου 20 φορτηγά στάθμευσαν το πρωί στον προαύλιο χώρο έξω από το υπουργείο και όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους, Γιώργος Τζωρτζάτος, ζητούν από τον υπουργό να ανασταλεί μέχρι τέλους του 2011 η εφαρμογή του νόμου που έχει ψηφιστεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε διαφορετική περίπτωση απειλούν με απεργιακές κινητοποιήσεις. Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων έδωσε το ψήφισμά τους στο γενικό διευθυντή του υπουργείου, Βασίλη Καλυβοκά.

Κύκλοι του υπουργείου τόνιζαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο κ. Ρέππας να κάνει δεκτό το αίτημά τους, καθώς ο νόμος εφαρμόζεται ήδη εδώ και περίπου έξι μήνες. «Υπουργός που συζητάει τη μη εφαρμογή του νόμου παύει να είναι υπουργός», σχολίαζαν οι ίδιοι κύκλοι, προσθέτοντας πως τα επίσημα συνδικαλιστικά όργανα της συγκεκριμένης επαγγελματικής τάξης μπορούν όποτε θέλουν να συναντούν τους αρμόδιους διευθυντές του υπουργείου, προκειμένου να διευκολυνθούν στην εφαρμογή του νόμου.