ΕΛΛΑΔΑ

Μία δολοφονία την ημέρα!

Μία δολοφονία την ημέρα!
Οι δείκτες της εγκληματικότητας καταγράφουν βελτίωση, αλλά η πραγματικότητα δείχνει πως το έγκλημα...

Οι δείκτες της εγκληματικότητας καταγράφουν βελτίωση, αλλά η πραγματικότητα δείχνει πως το έγκλημα αποκτά αγριότερη μορφή.

Συνολικά το 2010 σχεδόν κάθε μέρα διαπράχθηκε μία δολοφονία, ενώ κατά μέσο όρο καθημερινά σημειώθηκαν 16 ληστείες και 249 κλοπές-διαρρήξεις.

Ωστόσο το δεύτερο εξάμηνο του έτους καταγράφηκε μείωση σε σχέση με τους πρώτους έξι μήνες, ιδιαίτερα όσον αφορά στις ληστείες και τις κλοπές-διαρρήξεις.

Συγκεκριμένα, το δεύτερο εξάμηνο του 2010 - συγκριτικά με το πρώτο - καταγράφηκαν 131 λιγότερες ληστείες στην Επικράτεια, 263 λιγότερες στην Αττική και 40 στη Θεσσαλονίκη. Από τα στοιχεία προκύπτει επίσης ότι έγιναν λιγότερες κλοπές και διαρρήξεις σε μεγάλες αστικές Περιφέρειες, όπως σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Ενδεικτική ως προς τη μείωση του αριθμού των ληστειών κατά το β’ εξάμηνο του έτους είναι και η περαιτέρω μείωση στις απόπειρες ληστείας.

Την ίδια περίοδο διαπράχθηκαν συνολικά 171 ανθρωποκτονίες (18 λιγότερες σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο), ενώ εξιχνιάστηκαν 128 περιπτώσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στη μείωση της εγκληματικότητας συνέβαλαν η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης από την ομάδα ΔΙΑΣ, η επιχειρησιακή ενότητα και διασύνδεση με τις υπόλοιπες Υπηρεσίες της Αστυνομίας (Άμεση Δράση, ομάδα «Ζ», ομάδα «Δ»,Ο.Π.Κ.Ε) και η αναδιοργάνωση των Τμημάτων Ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης: Εν ψυχρώ εκτέλεση ειδικού φρουρού