ΕΛΛΑΔΑ

ΜΜΜ στάσεις και σήμερα

ΜΜΜ στάσεις και σήμερα
"Χειρόφρενο" θα τραβήξουν σήμερα, Τρίτη, για πάνω από 4 ώρες οι συρμοί του Μετρό...

"Χειρόφρενο" θα τραβήξουν σήμερα, Τρίτη, για πάνω από 4 ώρες οι συρμοί του Μετρό, του Τραμ και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, την ώρα που θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.
Οι συρμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ η στάση εργασίας στο Τραμ θα αρχίζει στις 12 και θα τελειώσει στις 4 το απόγευμα.

Για αύριο Τετάρτη, τη σκυτάλη παίρνουν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά αποφάσισαν σήμερα στη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα. Η στάση εργασίας θα επαναληφθεί και την Παρασκευή 11 του μηνός.

Πεντάωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.
Επίσης, την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στο σύνολό του, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες δηλώνουν ότι θα κατέλθουν σε 24ωρη απεργία, καθώς όπως διατείνονται, ο αλλαγές που κάνει το αρμόδιο υπουργείο στο επίμαχο νομοσχέδιο, δεν είναι ουσιαστικές και συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν ως "κόκκινη γραμμή" τις αλλαγές στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων.