ΕΛΛΑΔΑ

Ο 72χρονος, το Alzheimer και το θαύμα της Δικαιοσύνης!

Ο 72χρονος, το Alzheimer και το θαύμα της Δικαιοσύνης!
Η ελληνική δικαιοσύνη έκανε και πάλι το θαύμα της! Επέβαλε σε 72χρονο πάσχοντα από τη νόσο του Alzheimer 10 μέρες φυλάκιση...

Η ελληνική δικαιοσύνη έκανε και πάλι το θαύμα της!

Επέβαλε σε 72χρονο πάσχοντα από τη νόσο του Alzheimer 10 μέρες φυλάκιση για επαιτεία!

Ο 72χρονος Γιώργος Τσαπανίδης, κάτοικος Αθηνών, συνελήφθη για επαιτεία στο Χαϊδάρι και το δικαστήριο, στο οποίο τον οδήγησαν, τον καταδίκασε σε φυλάκιση 10 ημερών.

Αντί να κρατηθεί στην Αθήνα σε ένα τμήμα μεταγωγών ή στον Κορυδαλλό, τον έστειλαν να εκτίσει την ποινή των μόλις 10 ημερών, που στην πραγματικότητα είναι μόνο 5 ημέρες, αφού πρόκειται για άτομο ηλικίας άνω των 65 χρόνων, μαζί με βαρυποινίτες στις φυλακές Κομοτηνής!

Ο 72χρονος ασθενής περιφερόταν επί μέρες ανά την Ελλάδα μέχρι να φτάσει στην Κομοτηνή, μέσα στην κλούβα της Αστυνομίας που συγκέντρωνε καταδικασθέντες από διάφορες πόλεις.

Η κλούβα της αστυνομίας διέσχισε σχεδόν 1.000 χιλιόμετρα, με τον «κατάδικο» να κάνει στάση σε πολλά αστυνομικά τμήματα και σωφρονιστικά καταστήματα, ώστε να συγκεντρώνονται και άλλοι καταδικασμένοι αλλά και υπόδικοι.

Τελικά έφτασε στην Κομοτηνή, για να εκτίσει την ποινή του, την οποία όμως είχε ήδη εκτίσει στη διάρκεια της διαδρομής. Κι αυτό επειδή ο καταδικασμένος κ. Γιώργος είναι πάνω από 65 χρόνων, οπότε κάθε μέρα μετριέται ως διπλή, άρα έπρεπε να μείνει στη φυλακή μόνο πέντε μέρες.

Η απόφαση βγήκε στις 26 Ιανουαρίου και ο 72χρονος έπρεπε να πάρει το αποφυλακιστήριό του στις 31 Ιανουαρίου, πλην όμως έφτασε στην Κομοτηνή την 1η Φεβρουαρίου.

Σχεδόν σοκαρισμένος τον «υποδέχτηκε» ο διευθυντής των φυλακών, Κωνσταντίνος Καπάνταης, ο οποίος του πλήρωσε το εισιτήριο του ΚΤΕΛ και τον έστειλε πάλι πίσω στο Χαϊδάρι.

Επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα Χαϊδαρίου, προκειμένου να βρεθούν συγγενείς του ηλικιωμένου, αλλά κανείς δεν εντοπίστηκε.

Παρακάλεσε ωστόσο τον οδηγό του λεωφορείου να τον έχει υπό την προσοχή του, καθώς λόγω του Alzheimer, μπορεί να εξαφανιζόταν σε κάποια από τις στάσεις.

Από τη στιγμή που έφτασε στην Αθήνα η τύχη του Γιώργου Τσαπανίδη αγνοείται.

Το ερώτημα βέβαια που γεννάται είναι γιατί η αυστηρότητα της Δικαιοσύνης εξαντλήθηκε σε έναν ηλικιωμένο άνθρωπο με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Γιατί δεν εξέτισε τη μικρή ποινή του στην Αθήνα, όπου και συνελήφθη, αλλά εστάλη στην άλλη άκρη της Ελλάδας έχοντας διασχίσει όλη την επικράτεια μέσα σε ένα πούλμαν.

Ο Γ. Τσαπανίδης συνελήφθη να ζητιανεύει σε δρόμο του Χαϊδαρίου και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, όπου καταδικάστηκε σε 10 ημέρες φυλάκιση, ποινή εξαγοράσιμη, όμως ο ίδιος δεν είχε χρήματα, ούτε βρέθηκε κάποιος συγγενής του για να τον βοηθήσει.

Έτσι, η τυφλή δικαιοσύνη και ο γραφειοκρατικός λαβύρινθος τον υπέβαλαν σε μια απίστευτη ταλαιπωρία.