ΕΛΛΑΔΑ

Προετοιμάζονται για την απογραφή στο Βόλο

Προετοιμάζονται για την απογραφή στο Βόλο
Σε εξέλιξη βρίσκονται από το Δήμο Βόλου οι προετοιμασίες για τη γενική απογραφή του πληθυσμού...

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το Δήμο Βόλου οι προετοιμασίες για τη γενική απογραφή του πληθυσμού και των κτιρίων της χώρας που θα διενεργήσει από 30 Μαρτίου έως 13 Απριλίου η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Η δημοτική αρχή Βόλου ετοιμάζει ενημερωτική εκστρατεία, με στόχο να γίνει κατανοητό απ’ όλους όσοι εργάζονται, διατηρούν κατοικία ή εξυπηρετούνται από τον ενιαίο Δήμο Βόλου ότι έχουν χρέος να απογραφούν στην πόλη του Βόλου.
«Η χρηματοδότηση των Δήμων αλλά και ο αριθμός των βουλευτών κατά νομό καθορίζονται από τα πληθυσμιακά δεδομένα» τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης, προσθέτοντας ότι «η επικείμενη απογραφή θα παίξει, κατά συνέπεια, σπουδαίο ρόλο στην υλοποίηση του σχεδιασμού μας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επαναληφθεί το 2001, οπότε χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι του Βόλου απογράφηκαν σε άλλους Δήμους».

Σημειώνεται ότι ο Βόλος, για πρώτη φορά φέτος, περιλαμβάνεται μεταξύ των πέντε ελληνικών πόλεων όπου ο πληθυσμός θα μετρηθεί και κατά εκλογικό διαμέρισμα.