ΕΛΛΑΔΑ

Παπουτσής: "Να πάνε σπίτια τους οι 237 της Υπατίας"

Παπουτσής: "Να πάνε σπίτια τους οι 237 της Υπατίας"
Να λύσουν την απεργία πείνας και «να πάνε...

Να λύσουν την απεργία πείνας και «να πάνε στα σπίτια τους», ζήτησε από τους 237 μετανάστες της βίλας «Υπατία», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, τονίζοντας πως «το αίτημα της μαζικής, γενικής νομιμοποίησης, δεν υφίσταται, δεν ακούγεται και δεν επιτρέπεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο κ. Παπουτσής, χαρακτήρισε το Μεταναστευτικό, «βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας» και επανέλαβε ενημερώνοντας την Επιτροπή, πως θα προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων για άσυλο και επικουρική προστασία, με βάση το πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα: Όσοι δικαιούνται ασύλου θα τους χορηγηθεί. Όσο για τους υπόλοιπους, θα πρέπει να επαναπατρισθούν, είτε οικειοθελώς, είτε με απέλαση.

Το τελευταίο βεβαίως, «είναι στην πραγματικότητα δύσκολο» παραδέχθηκε ο υπουργός, «καθώς οι πρεσβείες ορισμένων χωρών όπως το Μαρόκο, είναι απρόθυμες να συνεργαστούν - και καταβάλλουμε και μέσω της Ε.Ε., κάθε είδους διπλωματική προσπάθεια».

Στο μεταξύ την αντίθεσή του στην εγκατάσταση πλωτού κέντρου φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, εκφράζει σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, ο δήμαρχος της πόλης, Βαγγέλης Λαμπάκης.

Στην επιστολή που στάλθηκε σήμερα και δόθηκε στη δημοσιότητα, ο κ. Λαμπάκης ζητά την παρέμβαση του κ. Παπανδρέου, προκειμένου να διακοπεί και να ματαιωθεί «κάθε ενέργεια για την μίσθωση πλωτής φυλακής στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης».

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης υποστηρίζει πως στην αντίθετη περίπτωση, οι πολίτες της περιοχής θα αντιδράσουν.

Διαβάστε επίσης: Μετανάστες: “Αν υπάρξουν θύματα...”