ΕΛΛΑΔΑ

Μετ' εμποδίων τα ΜΜΜ

Μετ' εμποδίων τα ΜΜΜ
Θα υπολειτουργήσουν σήμερα, Τετάρτη, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς...

Θα υπολειτουργήσουν σήμερα, Τετάρτη, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με τους εργαζομένους να σκληραίνουν τη στάση τους, τόσο έναντι του υπουργείου με αφορμή το επίμαχο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, όσο και κατά των διοικήσεων των εταιριών για την τακτική που ακολουθούν να προσφεύγουν στα δικαστήρια, προκειμένου να κηρυχθούν παράνομες οι κινητοποιήσεις τους.

Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ μπαίνουν στο χορό, ξανά, των …ακινητοποιήσεων με στάση από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:30. Η στάση θα επαναληφθεί και την Παρασκευή 11 του μήνα.
«Χειρόφρενο» θα τραβήξουν και τα τρόλεϊ από τις 11:00 έως τις 16:00. Το Μετρό και το ΗΣΑΠ θα παραμείνουν ακινητοποιήμενα από τις 11:00 έως τις 15:00.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό, αποφάσισαν να συμμετάσχουν, αύριο, Τετάρτη, στην πορεία που διοργανώνουν οι γιατροί.
Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες αποφάσισαν ότι την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, να μην κατέλθουν σε 24ωρη απεργία.

Ωστόσο, το μεσημέρι, στα κεντρικά γραφεία της ΑΜΕΛ, (Αττικό Μετρό Εταιρία Λειτουργίας), στην οδό Κηφισού, στο ύψος των Σεπολίων, ομάδα περίπου 50 ατόμων, από το Μετρό, τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και το Τραμ, άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από το κτίριο, φωνάζοντας διάφορα συνθήματα. Μετά από λίγη ώρα ανέβηκαν στο γραφείο του προέδρου της εταιρίας κ. Μιχαλόπουλου, ο οποίος όμως απουσίαζε, και σε μια, σπάνια, συμβολική κίνηση, "έχτισαν" την πόρτα του γραφείου του κάνοντας μια ιδιοκατασκευή, με γύψο, τούβλα και άλλα υλικά.

Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι δεν προκλήθηκαν επεισόδια, καθώς πρυτάνευσε η ψυχραιμία τόσο από την πλευρά της διοίκησης και της ασφάλειας του κτηρίου, όσο και από τους ίδιους του εργαζόμενους, οι οποίοι, όπως τόνισαν, με την κίνησή τους αυτή θέλησαν να γνωστοποιήσουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, αλλά και στις απειλές, που όπως διατείνονται, εκτοξεύονται από την πλευρά της διοίκησης προς τους υπαλλήλους, σχετικά με τη συμμετοχή τους σε απεργιακές κινητοποιήσεις.