ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Πετρίδης: Στην ΕΡΤ δουλεύω αμισθί!

Γ. Πετρίδης: Στην ΕΡΤ δουλεύω αμισθί!
Είναι ο πατριάρχης του ελληνικού ραδιοφώνου. Ένας αιώνιος εραστής...

Είναι ο πατριάρχης του ελληνικού ραδιοφώνου. Ένας αιώνιος εραστής της μουσικής που με εφηβικό κέφι ακούει, επιλέγει και μεταδίδει. Είναι μια ζωντανή εγκυκλοπαίδεια και η παρουσία του στα ερτζιανά πλουτίζει το ραδιοφωνικό τοπίο.

Έχει πολλά ρεκόρ στην διαδρομή του. Κάνει εκπομπή την ίδια ώρα για 36 χρόνια! Δεν μπορεί να υπολογίσει πόσους δίσκους έχει.

Ίσως είναι ο καταλληλότερος να μιλήσει για τα νέα ήθη στο χώρο. «Η μουσική δεν παίζει πια το ρόλο που έπαιζε για όλες τις προηγούμενες γενιές. Αγοραστής στη χώρα μας δεν υπάρχει και ο ακροατής δεν συνδέεται με τον καλλιτέχνη όπως συνέβαινε πριν από το 2000», εξομολογείται στο newsbomb.gr. «H δισκογραφία δυστυχώς έχει τελειώσει στην Ελλάδα, ενώ σε άλλες χώρες όπως στην Αγγλία, στην Γαλλία, στη Αμερική και αλλού, η δισκογραφία συνεχίζεται, ανανεώνεται, εκσυγχρονίστηκε και χρησιμοποίησε το διαδίκτυο με έναν άλλο τρόπο. Εδώ από τότε που οι εταιρείες δίσκων άρχισαν ασύστολα να δίνουν τους καλλιτέχνες τους δωρεάν με τις εφημερίδες η μουσική απαξιώθηκε και φτάσαμε στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα».

Στην εποχή της play-list ο Γιάννης Πετρίδης εξακολουθεί να διδάσκει ήθος και ύφος ραδιοφωνικού προγράμματος. «Τα τραγούδια ακούγονται πια σαν υπόκρουση στο γρήγορο ρυθμό που είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε. Πολύ λίγες εκπομπές εξαιρούνται. Και αυτός είναι ο λόγος που παραμένω στην ΕΡΤ, παρ΄ότι και εγώ και ο Κώστας Ζουγρής –ο συνεργάτης μου- δουλεύουμε εδώ και 8 μήνες αμισθί»!

Κάθε μέρα δέχεται δεκάδες μηνύματα και mails επειδή ο κόσμος έχει αντιληφθεί πως κάτι συμβαίνει. «Τα φυλάω όλα και κάποια στιγμή θα τα δημοσιοποιήσω. Δεν μπορώ να αποχωριστώ αυτόν τον κόσμο που με ακούει».

Ο Γιάννης δεν πιστεύει στις μετρήσεις ακροαματικότητας. «Είναι τόσο διαπλεκόμενα τα συμφέροντα των εταιρειών με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και το πώς πρέπει να διοχετευθεί η διαφήμιση που δεν πιστεύω τις μετρήσεις! Και βλέπουμε πως πιέζουν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σταθμών να τελειώσει η δημόσια ραδιοφωνία με την διαφήμιση».

Στο τέλος θυμάται συγκλονιστικές στιγμές από την πορεία του στο ραδιόφωνο, συνεντεύξεις από μεγάλες προσωπικότητες της μουσικής…….

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ.