ΕΛΛΑΔΑ

Έλληνες δάσκαλοι στην Αίγυπτο "πληρώνουν" την εξέγερση

Έλληνες δάσκαλοι στην Αίγυπτο "πληρώνουν" την εξέγερση
Τους έφεραν από την Αίγυπτο και τώρα τους ζητούν να επιστρέψουν...

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεωργιάδης

Τους έφεραν από την Αίγυπτο και τώρα τους ζητούν να επιστρέψουν, κόβοντάς τους από το επιμίσθιο, τα χρήματα που αντιστοιχούν στις ημέρες τις οποίες απουσίασαν από τη δουλειά τους.

Ο λόγος για τους Έλληνες δασκάλους που υπηρετούν στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια.

Χθες τους ειδοποίησαν ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα πρέπει να βρίσκονται στα σχολεία τους, αφού θα αρχίσουν κανονικά τα μαθήματα.

Οι συντονιστές ειδοποίησαν τους διευθυντές των σχολείων και αυτοί με τη σειρά τους επικοινώνησαν με τους δασκάλους, οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει την Αίγυπτο λόγω των αιματηρών γεγονότων.

Σε ερώτηση σχετικά με το επιμίσθιό τους, που έχουν να το πληρωθούν πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, οι υπεύθυνοι του Ελληνικού υπουργείου Παιδείας απάντησαν ότι θα τους κρατηθεί το ποσό που αντιστοιχεί στις ημέρες, που έλειψαν από την Αίγυπτο.

Αγανακτισμένοι οι δάσκαλοι αναρωτιούνται μιλώντας στο newsbomb.gr προς τι όλη αυτή η τηλεοπτική παρωδία απομάκρυνσης τους από την Αίγυπτο με C-130, που έβαλε η Ελληνική κυβέρνηση, εάν πρέπει τώρα να στερηθούν και τα 2/3 του μισθού τους.

Μάλιστα οι δάσκαλοι, που έφυγαν από το Κάιρο με δικά τους έξοδα, αναρωτιούνται, εάν ποτέ θα πάρουν μέρος των χρημάτων, που δαπάνησαν για να απομακρυνθούν από τα επεισόδια.

Σημειώνεται ότι, η Αχιλλοπούλειος σχολή του Καίρου αλλά και τα σπίτια των Ελλήνων εκπαιδευτικών βρίσκονται κοντά σε ένα από τα ανάκτορα του Μουμπάρακ, όπου είχαν εκδηλωθεί βίαιες συγκρούσεις μεταξύ στρατού και διαδηλωτών.

Η απάντηση του υπουργείου Παιδείας είναι ότι, με βάση το νόμο 2413/96 για κάθε ημέρα που απουσιάζει ένας εκπαιδευτικός από την εργασία του, θα στερείται την ημερήσια αποζημίωσή του.

Διαβάστε επίσης: Ξανανοίγουν τα ελληνικά σχολεία στην Αίγυπτο