ΕΛΛΑΔΑ

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες στη Λάρισα

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες στη Λάρισα
Σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους προχωρούν για μερικές εβδομάδες οι αγρότες της Λάρισας...

Σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους προχωρούν για μερικές εβδομάδες οι αγρότες της Λάρισας, μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής Αγώνα των Αγροτών Νομού Λάρισας.

Ωστόσο, δεν καταθέτουν τα όπλα, αντιθέτως δίνουν νέο ραντεβού την Παρασκευή στις Σέρρες, που έχουν μετατραπεί σε επίκεντρο των εξελίξεων, προκειμένου να είναι παρόντες στη δίκη των επτά συλληφθέντων αγροτών, με ισχυρή αντιπροσωπεία και από τη Λάρισα.

Παράλληλα, δηλώνουν ότι ο αγώνας συνεχίζεται με τις μορφές που θα επιλέξουν στο επόμενο διάστημα, ενώ με το βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα, πρόκειται να οργανώσουν και πανελλαδική εξόρμηση.

Ο σχεδιασμός είναι, την Παρασκευή μετά την ολοκλήρωση της δίκης, να ακολουθήσει συνεδρίαση των αγροτών, οι οποίοι και θα αποφασίσουν για την περαιτέρω μορφή των κινητοποιήσεών τους, με συντονισμό δράσης για την επέτειο του Κιλελέρ.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Ν. Λάρισας καταγγέλλει «το αστυνομικό κράτος της σημερινής κυβέρνησης, που χρησιμοποιώντας νόμους των προηγούμενων 30 ετών αποφάσισε να απαγορεύσει την διαμαρτυρία. Να συλλάβει συναδέλφους, να κάνει κατασχέσεις θυμίζοντας το τι είχε κάνει η ίδια κυβέρνηση στις Μικροθήβες όπου ξεφούσκωσε τα λάστιχα των αγροτών και έριξε ζάχαρη στις μηχανές δημιουργώντας αγροτοδικεία σε όλη την Ελλάδα προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τον αγροτικό κόσμο και όχι μόνο».

Τα «βέλη» στρέφονται επίσης και κατά εκείνων των αγροτών που δεν συμμετείχαν στην κινητοποίηση με αποτέλεσμα την χαμηλή συμμετοχή.