ΕΛΛΑΔΑ

Άγριος ξυλοδαρμός 8χρονου μαθητή στη Ρόδο

Άγριος ξυλοδαρμός 8χρονου μαθητή στη Ρόδο
Χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 80.000 ευρώ διεκδικούν με αγωγή ...

Χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 80.000 ευρώ διεκδικούν με αγωγή από το Ελληνικό Δημόσιο, οι γονείς ενός παιδιού που υπέστη άγριο ομαδικό ξυλοδαρμό σε ηλικία 8 ετών από μαθητές του 1ου Πειραματικού Σχολείου Ρόδου.

Στην αγωγή που υποβλήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου οι γονείς του παιδιού επισημαίνουν ότι συνυπαίτιοι για τον ξυλοδαρμό του παιδιού τους είναι δύο εκπαιδευτικοί του 8ου δημοτικού σχολείου που ανήκε διότι εκτέλεσαν πλημμελώς τα καθήκοντος τους και συγκεκριμένα δεν ασκούσαν έλεγχο και εποπτεία των μαθητών στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος με αποτέλεσμα το παιδί να υποστεί σοβαρές σωματικές κακώσεις και βλάβη της ψυχικής του υγείας.

Οι γονείς του παιδιού έχουν ήδη υποβάλει μήνυση αξιώνοντας την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος ανήλικων μαθητών για πρόκληση σωματικής βλάβης, σε βάρος των γονέων τους για αμέλεια στην εποπτεία των τέκνων τους και σε βάρος του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου και ενός δασκάλου για παράβαση καθήκοντος.

Στο πρώτο διάλειμμα της διδασκαλίας του σχολικού συγκροτήματος της Ακαδημίας την 23η Οκτωβρίου 2007 ο ανήλικος μαθητής φέρεται να παρατήρησε μαθητές από το συστεγαζόμενο σχολείο διότι ενοχλούσαν και περιγελούσαν έναν συμμαθητή τους, υπήκοο Βιετνάμ. Οι ανήλικοι, δέκα περίπου τον αριθμό, στράφηκαν τότε εναντίον του και αφού τον έριξαν στο έδαφος άρχισαν να τον χτυπούν με κλοτσιές και με μπουνιές στο σώμα και στο πρόσωπο ενώ όταν τελείωσαν με τις βιαιοπραγίες έριξαν πάνω του χυμούς, αναψυκτικά και νερό για να τον γελοιοποιήσουν περαιτέρω.

Ο μικρός συγκλονισμένος από την πρωτοφανή εκδήλωση βαρβαρότητας των ανήλικων συμμαθητών του δεν έτυχε της προστασίας των επιτηρητών, του δασκάλου του και του Διευθυντή του σχολείου, όπως επισημαίνουν οι γονείς.

Όπως καταγγέλλεται πέραν του ότι διασκέδασε με το θέαμα και τον κορόιδεψε μια καθαρίστρια, ο μαθητής βρέθηκε απολογούμενος αν και δαρμένος από τον δάσκαλο του για το ότι έσπευσε να προστατεύσει τον Βιετναμέζο συμμαθητή του. Για το περιστατικό ενημερώθηκε εξάλλου και ο Διευθυντής του σχολείου ο οποίος, όπως καταγγέλλεται, δεν ενημέρωσε ως όφειλε τους γονείς του παιδιού και όταν κλήθηκε από την μητέρα του τηλεφωνικά μετά το πέρας της διδασκαλίας αρνήθηκε να επιστρέψει στο σχολείο για τα δέοντα λέγοντας της ότι έχει σχολάσει.

ΠΗΓΗ:Δημοκρατική