ΕΛΛΑΔΑ

Μαθήματα πληροφορικής στους κρατούμενους

Μαθήματα πληροφορικής στους κρατούμενους
Μαθήματα πληροφορικής στις υπόδικες και στους...

Μαθήματα πληροφορικής στις υπόδικες και στους κρατούμενους φυλακών, προσφέρει το Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Κορυδαλλού.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από καθηγητή πληροφορικής του Κέντρου Επιμόρφωσης, ενώ θα λειτουργούν δύο τμήματα αρχάριων και προχωρημένων για τις υπόδικες των γυναικείων φυλακών και δυο αντίστοιχα τμήματα στις αντρικές φυλακές.

Τα μαθήματα πληροφορικής και εκμάθησης υπολογιστών προσφέρει η δημοτική αρχή ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της θεραπευτικής κοινότητας «ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», η οποία διοργανώνει προγράμματα συμβουλευτικής υποστήριξης κρατουμένων χρηστών στις φυλακές.

«Η απομάκρυνση των φυλακών παραμένει απαρέγκλιτος στόχος για τους κατοίκους της πόλης του Κορυδαλλού. Όμως, ως δημοτική αρχή έχουμε αποσυνδέσει τα κτίρια από τους ανθρώπους. Αγωνιζόμαστε για την πλήρη και οριστική απομάκρυνση των φυλακών αλλά ενδιαφερόμαστε εξίσου για τους ανθρώπους που στερούνται την ελευθερία τους. Για τις συνθήκες διαβίωσή τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και φυσικά για την επόμενη μέρα και την επανασύνδεσή τους με την κοινωνία», αναφέρει ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.

Τις ευχαριστίες της για την ανταπόκριση του Δήμου, εκφράζει και η υπεύθυνη του προγράμματος Ειρήνη Τσαλέρα. «Για τους κρατούμενους, άντρες και γυναίκες, είναι πολύ σημαντική η υλοποίηση των μαθημάτων, αφού η χρήση υπολογιστών αποτελεί σημαντικό εφόδιο για την επαγγελματική αποκατάσταση μετά τον εγκλεισμό, ενώ βοηθά συνολικά στην αποτελεσματικότητα του προγράμματος. Θέλουμε μάλιστα να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Δήμο Κορυδαλλού και τον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη, διότι τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν, αφού το πρόγραμμα βασίζεται στην εθελοντική προσφορά».