ΕΛΛΑΔΑ

Νέα εμπόδια στη δίκη των «Πυρήνων»

Νέα εμπόδια στη δίκη των «Πυρήνων»
Νέα δυστοκία στην εξέλιξη της δίκης για την υπόθεση...

Νέα δυστοκία στην εξέλιξη της δίκης για την υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς» παρουσιάστηκε όταν τέσσερις κατηγορούμενοι υπέβαλαν αίτηση εξαίρεσης όλης της έδρας.

Οι τρεις ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, Ε. Ράλλης, Ν. Βογιατζάκης και Μ. Γιόσπας, όπως και ήδη προφυλακισμένος Αλ. Μητρούσιας ,που υπέβαλαν την σχετική αίτηση, κάνουν λόγο για υπόνοιες μεροληψίας εκ μέρους των δικαστών ενώ καταγγέλλουν δικονομικές παραβάσεις και εκτροπές αναφορικά με τις αποφάσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής το δικαστήριο.

Δηλαδή για την παρακράτηση των ταυτοτήτων όλων όσοι έχουν στην δικαστική αίθουσα για τη μη μαγνητοφώνηση λόγο κόστους των πρακτικών των συνεδριάσεων, για τους αλλεπάλληλους αυτεπάγγελτους διορισμούς συνηγόρων όπως και για την αποστολή των πρακτικών στην εισαγγελία και στο ΔΣΑ προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες δίωξης σε βάρος των δικηγόρων για την μη αποδοχή του διορισμού τους.

Μάλιστα οι τέσσερις κατηγορούμενοι θεωρούν ότι το δικαστήριο υπαναχώρησε ως αναφορά το θέμα των ταυτοτήτων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «άλλες αποφάσεις παίρνει το πρωί και άλλες το μεσημέρι».

Η διαδικασία διεκόπη για την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να μεταβεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλάκων Κορυδαλλού, όπου εκδικάζεται η υπόθεση, νέα σύνθεση δικαστών προκειμένου να κρίνει την αίτηση εξαίρεσης.