ΕΛΛΑΔΑ

Αίτηση για άμεση αποφυλάκιση της Μάγιερ

Αίτηση για άμεση αποφυλάκιση της Μάγιερ
Προφυλακίστηκε με μοναδικό στοιχείο ότι πήγε για καφέ σε πολυσύχναστο σημείο στο Θησείο και ότι κατείχε...

Προφυλακίστηκε με μοναδικό στοιχείο ότι πήγε για καφέ σε πολυσύχναστο σημείο στο Θησείο και ότι κατείχε δημοσιευμένα κείμενα «πολιτικών» κρατουμένων. Αυτό κατήγγειλαν σε συνέντευξη Τύπου οι συνήγοροι υπεράσπισης της 27χρονης Γερμανίδας Φέι Μαρί Μάγιερ, η οποία κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη με βούλευμα του Συμβούλιου Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Οι δικηγόροι, Μαρίνα Δαλιάνη και Χάρης Λαδής, προανήγγειλαν ότι θα υποβάλλουν άμεσα αίτηση αποφυλάκισης της νεαρής κατηγορουμένης, ενώ ήδη ο πατέρας της Μάγιερ προχώρησε στην κατάθεση της πρώτης αγωγής αποζημίωσης σε βάρος της γερμανικής εφημερίδας Bild, η οποία αναπαρήγαγε όσα δημοσιεύτηκαν στον ελληνικό τύπο σχετικά με το δήθεν τρομοκρατικό παρελθόν της οικογένειας.

«Η δικογραφία είναι κενή περιεχομένου. Το βούλευμα σε βάρος της είναι ένα μνημείο έλλειψης αιτιολογίας. Πέραν πάσης αμφιβολίας έχει καταργηθεί κάθε όριο μονιμότητας στην περίπτωσης της Μάγιερ. Δεν προκύπτει ότι έχει σχέση με τα σπίτια (γιάφκες) σε Ταύρο και Βύρωνα. Η ιστορία με το γενεαλογικό δέντρο της Ραφ ήταν δομικό και απαραίτητο συστατικό για να ασκηθεί η ποινική δίωξη εναντίον της» είπαν μεταξύ άλλων, οι συνήγοροι υπεράσπισης και σημείωσαν ότι αμέσως μετά την έναρξη της περιπέτειάς της η 27χρονη απολύθηκε από το φροντιστήριο που δούλευε.