ΕΛΛΑΔΑ

Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι στο τελεσίγραφο κυβέρνησης και διοίκησης

Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι στο τελεσίγραφο κυβέρνησης και διοίκησης

Συνεχίζεται η απεργία στο Μετρό-Στάσεις εργασίας σε ΗΣΑΠ και Τραμ

Νέα εικοσιτετράωρη απεργία, την όγδοη στη σειρά, προκήρυξαν για την Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου, τα σωματεία των εργαζομένων στο Μετρό (ΣΗΑΜ και ΣΕΛΜΑ), μην υποχωρώντας στα τελεσίγραφα που τους έχουν κοινοποιήσει τόσο η κυβέρνηση, όσο και η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ Α.Ε.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της νέας απεργίας η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προσέφυγε εκ νέου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο έκρινε παράνομη και τη νέα κινητοποίηση.

Παράλληλα, η εταιρεία με ανακοίνωσή της, δήλωσε πως τα περιθώρια και η υπομονή έχουν εξαντληθεί και ο νόμος θα εφαρμοστεί. Κάλεσε επίσης όλους τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην εργασία τους και ιδιαίτερα τους εκπροσώπους τους να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις και να σταματήσουν την παρελκυστική τακτική με την υιοθέτηση κάθε ημέρα και ενός νέου «αιτήματος».

«Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των σωματείων, όμως, παρά τις τρεις δικαστικές αποφάσεις εξακολουθούν να κινούνται σε μη νόμιμα πλαίσια και ακολουθώντας παρελκυστική τακτική συνεχίζουν για έβδομη συνεχή ημέρα να ταλαιπωρούν τους πολίτες της Αττικής και να προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην οικονομική ζωή της πόλης. Πρέπει να σταματήσουν να παγιδεύουν την κοινωνία και τους εργαζόμενους σε ένα αδιέξοδο δρόμο. Η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί. Τα περιθώρια και η υπομονή εξαντλήθηκαν. Δεν πάει άλλο. Ο νόμος θα εφαρμοστεί», προστίθεται στην ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου έστειλε τελεσίγραφο στους εργαζόμενους, επισημαίνοντας πως «αν μέχρι αύριο δεν συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις, θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου».

«Η νομοθεσία προβλέπει τι πρέπει να γίνει σε όσους πρωτοστατούν στις απεργίες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η απάντηση των εργαζομένων ήταν επίσης σε υψηλούς τόνους, καθώς τόνισαν ότι θα απαντήσουν «με πόλεμο στον πόλεμο της κυβέρνησης».

Στο μεταξύ, «χειρόφρενο» θα τραβήξουν την Πέμπτη, από τις 12:00 έως τις 16:00, οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και το Τραμ, ενώ στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία από τις 11:00 έως τις 17:00.