ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός ληστής μετά από πυρά σε καταδίωξη

Νεκρός ληστής μετά από πυρά σε καταδίωξη
Τραγικό τέλος είχε η καταδίωξη από άνδρες της αστυνομίας σε ληστή ΕΛΤΑ της Κάτω Αχαΐας...

Τραγικό τέλος είχε η καταδίωξη από άνδρες της αστυνομίας σε ληστή ΕΛΤΑ της Κάτω Αχαΐας. Η ανταλλαγή πυρών, μεταξύ των αστυνομικών και του δράστη είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του καταδιωκόμενου.

Ένα βαρύ «κατηγορώ» σε βάρος των αστυνομικών βγήκε, σύμφωνα με το dete.gr από τα δύο αδέλφια του άτυχου καταδιωκόμενου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο αδελφός τους δεν πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών αφού οδηγούσε τη μηχανή του και είχε το δίκαννό του κρεμασμένο στην πλάτη.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ισχυρισμό που προέβαλαν μιλώντας σε δημοσιογράφους, οι αστυνομικοί άνοιξαν πρώτοι πυρ στην προσπάθειά τους να ακινητοποιήσουν τη μηχανή που οδηγούσε. Μία από τις σφαίρες φαίνεται πως τον πέτυχε με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Ωστόσο, οι ανώτεροι αξιωματικοί της τοπικής αστυνομίας, μιλώντας στον «Κόσμο» ισχυρίστηκαν πως ο καταδιωκόμενος άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών, όταν, μετά από ειδοποίησή τους να εγκαταλείψει την προσπάθεια, εκείνος προφανώς έπεσε από τη μηχανή. Φεύγοντας όμως στράφηκε προς την πλευρά των αστυνομικών και όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί πυροβόλησε με το δίκαννο, με αποτέλεσμα οι άνδρες της αστυνομίας να ανταποδώσουν τα πυρά και μία από τις σφαίρες να τον πετύχει στο στήθος και να τον ρίξει στο έδαφος νεκρό!

Το χρονικό της ληστείας

Η δραματική ληστεία που οδήγησε στην τραγική καταδίωξη, σύμφωνα με την dete.gr ξεκίνησε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, όταν ο 42χρονος δράστης στάθηκε στην πόρτα του καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στην Κάτω Αχαΐα προτάσσοντας το δίκαννο, ενώ ήταν καλυμμένος με ένα σεντόνι και φορούσε και καρναβαλικό καπέλο! Όμως δεν στράφηκε κατά του υπαλλήλου αλλά κατά ενός πελάτη τον οποίο διέταξε να του δώσει χρήματα κι εκείνος του παρέδωσε 200 περίπου ευρώ τα οποία έβγαλε από την τσέπη του.
Ο ληστής έφυγε και στο μεταξύ άρχισε η καταδίωξη από περιπολικά και μηχανές της αστυνομίας. Η καταδίωξη έφθασε μέχρι τα Καρέικα, όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί, με την γνωστή τραγική κατάληξη για τον δράστη της ληστείας.

«Είχε πάρκινσον – Δεν ήξερε τι έκανε»

Μαρτυρίες αγνώστων ανέφεραν ότι ο ληστής έτρεμε καθ΄ όλη τη διάρκεια της πράξης του. Τα αδέρφια του άτυχου άνδρα υποστήριξαν πως έπασχε από πάρκινσον και ότι ήταν και παραπληγικός, επιχείρημα που χρησιμοποιούν για να δείξουν ότι ήταν αδύνατο να κατάφερνε να πυροβολήσει εναντίον των αστυνομικών. Και μάλιστα κατηγορούν τις διωκτικές αρχές ότι σκότωσαν έναν άνθρωπο που δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές και πού για πρώτη φορά το έκανε, όντας επηρεασμένος - σύμφωνα με τους ισχυρισμούς - από την ασθένειά του αλλά και από την επήρεια της φαρμακευτικής αγωγής.