ΕΛΛΑΔΑ

Τιμωρείται αυστηρά το... "δεν πληρώνω"

Τιμωρείται αυστηρά το... "δεν πληρώνω"
Σε πλημμέλημα μετατρέπεται η μη καταβολή κομίστρου στις δημόσιες συγκοινωνίες...

Σε πλημμέλημα μετατρέπεται η μη καταβολή κομίστρου στις δημόσιες συγκοινωνίες ενώ η άρνηση πληρωμής διοδίου καθίσταται παράβαση του ΚΟΚ, όπως προβλέπει προσθήκη, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες.

Σε κάθε περίπτωση, η μη πληρωμή διοδίου, σημειώνει η τροπολογία, βεβαιώνεται από την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία και συνεπάγεται για τον παραβάτη την επιβολή του διοικητικού προστίμου 200 ευρώ και τη δυνητική επιβολή των διοικητικών μέτρων της αφαίρεσης άδειας ικανότητας οδηγού, άδεια κυκλοφορίας και κρατικών πινακίδων οχήματος για 20 ημέρες.

Σημειωτέον ότι μέρος των εσόδων από τα πρόστιμα που επιβάλλονται για τις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., αποδίδονται στους Ο.Τ.Α.

Στο μεταξύ, συλλογική αγωγή για το καθεστώς των διοδίων, κατέθεσε η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος ( ΙΝΚΑ) από κοινού με άλλες Ενώσεις Καταναλωτών.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ''η νομική αυτή παρέμβαση του ΙΝΚΑ εντάσσεται στον αγώνα των πολιτών εναντίον του μέτρου μέχρι την οριστική κατάργησή του, όπως παλαιότερα έγινε με τις παρασιτικές παρκοεταιρείες''.