ΕΛΛΑΔΑ

Κατάληψη στο κτίριο της ΕΣΗΕΜΘ

Κατάληψη στο κτίριο της ΕΣΗΕΜΘ
Ομάδα αντιεξουσιαστών έχει καταλάβει τα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων...

Ομάδα αντιεξουσιαστών έχει καταλάβει τα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων εφημερίδων Θεσσαλονίκης (ΕΣΗΕΜΘ), ως ένδειξη συμπαράστασης στη προφυλακισμένη Φαίη Μάγιερ.


Το κείμενο των καταληψιών έχει ως εξής:
«Η πρόσφατη ιστορία της σύλληψης και προφυλάκισης της Φαίη Μάγιερ Την Πέμπτη 13 Γενάρη συλλαμβάνονται στην Αθήνα από την αντιτρομοκρατική οι σύντροφοι Φέσσας, Τσιλιανίδης, Δημτσιάδης και Τζίφκας για τους οποίους εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από υπόθεση εμπρησμού αυτοκινήτου της ΔΕΗ του περασμένου Οκτώβρη.

Το απόγευμα της επόμενης μέρας πραγματοποιείται η κινηματογραφική απαγωγή της Φαίη Μάγιερ από τα τσακάλια της αντιτρομοκρατικής έξω από το σπίτι της, εξαιτίας της φιλικής της σχέσης με έναν από τους 4. Με τα στοιχεία σύνδεσης ανεπαρκή και γελοία γίνεται η απόπειρα δημιουργίας ενός “τρομοκρατικού” προφίλ, που βαπτίζει την μητέρα της μέλος της αντάρτικης οργάνωσης RAF και “σκοτώνει” τον πατέρα της σε ανταλλαγή πυροβολισμών με μπάτσους.

(…) ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΦΑΙΗ ΜΑΓΙΕΡ Πίσω από την πρόσφατη ιστορία της προφυλάκισης της Φαίη Μάγιερ.

Η ιστορία της Φαίη δεν αποτελεί παρά το ποιό πρόσφατο και τρανταχτό (λόγο της μεγαλειώδους γκάφας) επεισόδιο από μία σειρά άλλων τόσων που έρχονται να εγκαινιάσουν το νέο δόγμα καθολικής καταστολής από τους διαχειριστές της εξουσίας, με τις προφυλακίσεις για λόγους φρονήματος να είναι μετά από δεκαετίες και πάλι γεγονός.

Αξιοσημείωτη είναι η συμβολή των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης και των δημοσιογράφων οι οποίοι αναπαράγουν τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας όπως τους τα υπαγορεύει η αστυνομία, προχωρούν σε δημοσιεύσεις φωτογραφιών συντρόφων, δημοσιεύουν επικηρύξεις τύπου φαρ ουέστ και προτρέπουν τον κόσμο στη ρουφιανιά. Τακτικές δοσίλογων που θυμίζουν έντονα μιαν άλλη εποχή.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μια κατάσταση αναμενόμενη εφόσον σε μια περίοδο χρεωκοπίας της δημοκρατίας και των αξιών της, οι επαναστατημένες συνειδήσεις και η διάδοση των ριζοσπαστικών θέσεων εκλαμβάνονται από το καθεστώς ως, ενώ ταυτόχρονα και τείνουν να γίνουν, μια σημαντική απειλή για ένα σύστημα σε αποσύνθεση.

Οι συντροφικές σχέσεις, η αξιοπρέπεια και η αλληλεγγύη ως στάση ζωής, η “κατοχή και διακίνηση” του ριζοσπαστικού λόγου και η ενεργή συμμετοχή στις διαδικασίες για την κοινωνική εντροπία, θεωρούνται πλέον επαρκή “ενοχοποιητικά” στοιχεία για την άμεση καταστολή αγωνιστών. Αποδέκτης αυτής της επίθεσης ο ευρύτερος ριζοσπαστικός χώρος, ο καθένας και η καθεμία που αμφισβητεί την παντοδυναμία του συστήματος, κάθε αντίληψη έξω από τα θεσμικά πλαίσια.

Η αστυνομία της σκέψης δηλώνει πλέον παρούσα. Δικό μας ζήτημα δεν είναι να διαχωρίσουμε τους “ενόχους” από τους “αθώους”, αντιλαμβανόμενοι το γεγονός πως όλοι είμαστε “ένοχοι” για τις επιλογές μας να σταθούμε απέναντι σε ένα σύστημα που μας κλέβει τις ζωές. Δικό μας ζήτημα είναι να ενδυναμώσουμε τις συντροφικές μας σχέσεις και την αλληλεγγύη, για να γίνουμε πιο δυνατοί ενάντια στους πραγματικούς ένοχους, τους εχθρούς της ελευθερίας».

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ