ΕΛΛΑΔΑ

"Φιλοξενία" τέλος στο Μέγαρο Υπατία

"Φιλοξενία" τέλος στο Μέγαρο Υπατία
Επιστολή σε 6 υπουργούς, μία υφυπουργό και το Δήμαρχο Αθηναίων απέστειλε ο ιδιοκτήτης του Μεγάρου Υπατία

Επιστολή σε 6 υπουργούς ( Κατσέλη, Παπουτσή, Διαμαντοπούλου, Γερουλάνο, Ραγκούση, Λοβέρδο), στην υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, Α.Νταλάρα και στο Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη απέστειλε ο, Κωνσταντίνος Ρουτζούνης, ιδιοκτήτης του Μεγάρου Υπατία, στο οποίο μεταφέρθηκαν από τη Νομική οι περίπου 230 λαθρομετανάστες.

Στην επιστολή με ημερομηνία 4 Φεβρουαρίου, ζητείται η αποχώρηση και η μεταστέγαση των μεταναστών με ειρηνικό τρόπο, καθώς όπως σημειώνει είναι απαραίτητη η εξεύρεση άλλης στέγης , καθώς στις 10/2 (σ.σ. χθες) εκπνέει η συμφωνηθείσα προθεσμία, τονίζοντας πως υπάρχουν σοβαροί λόγοι υγείας.

Σημειώνει ότι το κτίριο αποτελεί πολιτιστικό μνημείο της πόλης, ακατάλληλο για την απροσδόκητη αυτή χρήση και αξίζει προστασίας.

Ο κ.Ρουτζούνης διευκρινίζει ότι στόχος της παραχώρησης του κτιρίου ήταν η αποφυγή μίας «έκρηξης» αντίστοιχης με αυτή που σημειώθηκε το Δεκέμβριο του 2008, καθαρά και αποκλειστικά για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο η κ.Νταλάρα έχει απαντήσει στην επιστολή, λέγοντας πως το θέμα δεν υπάγεται στις αρμοδιότητές της.