ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΗ: Μεγαλύτερη η ουρά στους διακανονισμούς παρά στις πληρωμές

ΔΕΗ: Μεγαλύτερη η ουρά στους διακανονισμούς παρά στις πληρωμές

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός ενημερώνοντας τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής δήλωσε ότι οι διακανονισμοί μεταξύ της εταιρείας και των πελατών της έχουν εκτοξευθεί.

«Οι ουρές είναι μεγαλύτερες στους διακανονισμούς παρά σε αυτές για την πληρωμή των λογαριασμών», δήλωσε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο οι αγρότες να ενταχθούν στο νυχτερινό τιμολόγιο με «προσαρμοσμένο το ωράριο για το πότισμα», όπως είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «αυτή είναι η κατεύθυνση, αλλά το συγκεκριμένο ζήτημα θέλει ακόμα δουλειά για να γίνει».

Υπενθύμισε δε πως «έως την 1η Ιουλίου θα υπάρχει το αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, καθώς από την ημερομηνία αυτή και μετά, οι προμηθευτές θα καθορίζουν τις τιμές, όπως προβλέπει το ρυθμιστικό σχέδιο». Ο κ. Ζερβός επεσήμανε πως η εταιρεία μελετά το ενδεχόμενο να δοθεί δυνατότητα διακανονισμού σε ειδικές κατηγορίες πολιτών, αλλά όπως ανέφερε, «υπάρχουν εγγενείς δυσκολίες στον καθορισμό των κατηγοριών αυτών».

Επίσης τόνισε πως το 2011 πραγματοποιήθηκαν 400 χιλιάδες διακανονισμοί που έφτασαν τις 700 χιλιάδες. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε: «Η εταιρεία δεν είναι ανάλγητη -όπως λέγετε από κάποιες πλευρές-, αναλγησία θα ήταν να μην μπορέσω να δώσω ρεύμα σε πολίτη της χώρας, δεν μπορώ να αφήσω την επιχείρηση να καταρρεύσει». Κατέληξε δε λέγοντας: «το κοινωνικό τιμολόγιο δεν το αυξήσαμε καθόλου».