ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: πορεία αλληλεγγύης για τους μετανάστες απεργούς πείνας

Θεσσαλονίκη: πορεία αλληλεγγύης για τους μετανάστες απεργούς πείνας
Κυκλοφοριακά προβλήματα, για περίπου τρεις ώρες, προκάλεσε, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης...

Κυκλοφοριακά προβλήματα, για περίπου τρεις ώρες, προκάλεσε, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πορεία αλληλεγγύης για τους μετανάστες απεργούς πείνας.

Όσοι έλαβαν μέρος στην κινητοποίηση, συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια μέσω των οδών Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου και 26ης Οκτωβρίου, κινήθηκαν προς ξενοδοχείο της πόλης, όπου διεξαγόταν συνέδριο του ινστιτούτου «Strategy International» και μιλούσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ωστόσο, λίγα μέτρα έξω από το ξενοδοχείο, δυνάμεις της Αστυνομίας που ήταν στο σημείο και είχαν παρατάξει κλούβες στο οδόστρωμα, δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να προχωρήσουν.

Στη συνέχεια, η πορεία κατευθύνθηκε προς την οδό Κουντουριώτου και από εκεί μέσω της Λεωφ. Νίκης, της Πλατείας Αριστοτέλους και το πλακόστρωτο της Αριστοτέλους, έφτασαν στο Άγαλμα Βενιζέλου και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), όπου ολοκληρώθηκε ειρηνικά η κινητοποίηση. Στο ΕΚΘ έχουν εγκατασταθεί, από τις 25 Ιανουαρίου, οι 50 απεργοί πείνας που βρίσκονται στην πόλη.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό, φώναξαν συνθήματα συμπαράστασης για τους μετανάστες απεργούς πείνας και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό.