ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία "Δεν πληρώνω" στα διόδια Αφιδνών

Διαμαρτυρία "Δεν πληρώνω" στα διόδια Αφιδνών
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα στις 16:00, στα διόδια των Αφιδνών, τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω»...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα στις 16:00, στα διόδια των Αφιδνών, τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω», αντιδρώντας στην καθιέρωση ως παράβασης του ΚΟΚ της άρνησης πληρωμής διοδίων.

Μέλη του κινήματος έκαναν επίσης γνωστό ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για αντισυνταγματικότητα της ρύθμισης.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία των μελών του "Δεν πληρώνω" στο κόμβο της Κηφισίας με την Αττική Οδό.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται παρά τις δηλώσεις του υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη ότι θα υπάρξουν σημαντικές μειώσεις διοδίων στα υπό κατασκευή τμήματα των αυτοκινητόδρομων, αλλά και γενικότερες μειώσεις των διοδίων.

Επίσης, θα καθιερωθούν -όπως είπε- εκπτώσεις για όσους κάνουν πολύ συχνές διελεύσεις, ενώ θα υπάρξουν και "γενναίες διευκολύνσεις" για τις τοπικές κοινωνίες με τα ηλεκτρονικά διόδια. Όταν συμβούν όλα αυτά, όλες οι αντιδράσεις θα είναι αδικαιολόγητες, πρόσθεσε ο υφυπουργός Υποδομών, διευκρινίζοντας ότι η μείωση των διοδίων θα επιβαρύνει και τις κοινοπραξίες αλλά και το Δημόσιο.