ΕΛΛΑΔΑ

Εφοριακοί: Ο Στουρνάρας φταίει για τη κατάρρευση των εσόδων

Εφοριακοί: Ο Στουρνάρας φταίει για τη κατάρρευση των εσόδων

Δριμεία κριτική στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για την εικόνα των εσόδων ασκεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, οι ευθύνες για την «κατάρρευση» των εσόδων δεν ανήκει στους εφοριακούς, αλλά στη «βάρβαρη φορολογική πολιτική των χαρατσιών, στο άδικο φορολογικό σύστημα, στην αποδυνάμωση των φορολογικών υπηρεσιών, στην απουσία κεντρικού σχεδιασμού, αλλά και τακτικών και προληπτικών ελέγχων».

Οι εφοριακοί καταλογίζουν στην ηγεσία του ΥΠΟΙΚ ότι, ενώ θέτει συγκεκριμένους στόχους στις υπηρεσίες και με βάση αυτούς «καθαιρεί ή μετακινεί υπαλλήλους», η ίδια «διατηρεί για τον εαυτό της το δικαίωμα, να πέφτει έξω στις προβλέψεις και να το αποδίδει σε …….απλές αστοχίες».

Καλούν επίσης τον κ. Στουρνάρα να προχωρήσει στον αναγκαίο κοινωνικό διάλογο και «να εγκαταλείψει την αλαζονεία και τον δογματισμό των προκατόχων του», την οποία, όπως υποστηρίζουν, ακολουθεί πιστά. «Η εμπάθεια συμβούλων του για τις φορολογικές υπηρεσίες, δεν μπορεί να είναι το μοναδικό κριτήριο για τις αποφάσεις του», επισημαίνει η ΠΟΕ-ΔΟΥ, προσθέτοντας ότι η πολύχρονη προϋπηρεσία του ΥΠΟΙΚ σε θέσεις ευθύνης «δεν του χορηγεί το δικαίωμα της άγνοιας προσώπων, καταστάσεων και κυρίως πολιτικών».