ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων στον αρχιεπίσκοπο

Επίσκεψη των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων στον αρχιεπίσκοπο
Επίσκεψη εκπροσώπων των αμερικανιοεβραικών οργανώσεων..

Επίσκεψη εκπροσώπων των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη των εκπροσώπων των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων, στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο.

Ο κ. Ιερώνυμος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναφέρθηκε στη συνεργασία και τους στενούς δεσμούς, που συνδέουν τους δύο λαούς τονίζοντας: «Αυτός ο τόπος είναι ιστορικός γι αυτές τις σχέσεις, διότι στη μεγάλη δοκιμασία του εβραϊκού λαού κατά τη γερμανική κατοχή ο τότε αρχιεπίσκοπός μας, οι μητροπολίτες, οι κληρικοί και οι λαϊκοί τις νύχτες εφοδίαζαν τους Εβραίους με χριστιανικές ταυτότητες».

Ο αρχιεπίσκοπος κάλεσε τα μέλη των οργανώσεων να επισκεφθούν το εβραϊκό μουσείο, προκειμένου να γνωρίσουν «την αυτοθυσία των Ελλήνων για να σώσουν τους αδελφούς Εβραίους».

Ο κ. Ιερώνυμος κατέληξε: «Ο Απόστολος Παύλος, που έχει κοινή καταγωγή μ' εσάς, μας λέγει πως το παρόν πρέπει να το αξιοποιούμε. Η τοπική μας Εκκλησία κάνει ότι μπορεί στον τομέα αυτό μέσα στις δυσκολίες, που περνά η πατρίδα μας. Προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά της.

Αλλά δεν μπορεί να στερήσει ένα πιάτο φαγητό και στους χιλιάδες μετανάστες, που συρρέουν σε αυτόν τον τόπο. Δεν κάνουμε διάκριση ούτε στο χρώμα, ούτε στη φυλή, ούτε στη θρησκεία.

Είμαστε παιδιά ενός Θεού και αγωνιζόμαστε, αυτή την αγάπη να την ενσπείρουμε και να τη βιώσουμε. Ευχόμαστε όλοι οι δυνατοί της γης να κάνουν τα χέρια αλυσίδα για να αγκαλιάσουν τον κόσμο».

Πηγή: newscode.gr