ΕΛΛΑΔΑ

Στα μπλόκα των αγροτών ο Α. Τσίπρας – «Ρήγμα» στους παραγωγούς

Στα μπλόκα των αγροτών ο Α. Τσίπρας – «Ρήγμα» στους παραγωγούς

Οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας αποφάσισαν να επιστρέψουν στα χωράφια τους, μετά από είκοσι μέρες κινητοποιήσεων.

Στο πλευρό των αγροτών που παραμένουν στα μπλόκα θα βρεθεί σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μεταβεί στα μπλόκα που έχουν στήσει οι αγρότες σε Λαμία και Λάρισα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα επισκεφθεί στις 11.30 το μπλόκο στη Λαμία και στις 13.00 το μπλόκο στη Νίκαια της Λάρισας.

Σημειώνεται ότι στις 4 Φεβρουαρίου ο κ. Τσίπρας είχε επισκεφθεί επίσης το μπλόκο των αγροτών στον Ορχομενό Βοιωτίας.

Την ίδια ώρα, παρότι ο κύριος όγκος των αγροτών παραμένει σταθερός στα μπλόκα, οι αγρότες της Ημαθίας που είχαν παρατάξει τα τρακτέρ στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού, αποφάσισαν να επιστρέψουν στα χωράφια τους, μετά από είκοσι μέρες κινητοποιήσεων.

«Αν δεν ψεκάσουμε τώρα, θα χάσουμε την παραγωγή της νέας χρονιάς», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, ροδακινοπαραγωγός, Κώστας Λιολιόπουλος, διευκρινίζοντας ότι «συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών και συντασσόμαστε στα δίκαια αιτήματα του κλάδου».

Οι Θεσσαλοί αγρότες παραμένουν σταθεροί στο αίτημα τους για συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο προκειμένου να θέσουν τα αιτήματα τους, ενώ από την πλευρά του ο υπουργός κ. Τσαυτάρης δηλώνει δυσαρεστημένος από την αδιάλλακτη στάση των αγροτών.