ΕΛΛΑΔΑ

Μ. Χούκλη: Θεοποιήσαμε τα νούμερα και γίναμε νούμερα!

Μ. Χούκλη: Θεοποιήσαμε τα νούμερα και γίναμε νούμερα!
Την παρακολουθώ χρόνια και την εκτιμώ βαθύτατα...

του Αντώνη Ανδρικάκη

Την παρακολουθώ χρόνια και την εκτιμώ βαθύτατα. Η Μαρία Χούκλη ξεχωρίζει στο τηλεοπτικό τοπίο για το ήθος, την ποιότητα, την ευγένεια, τα άψογα Ελληνικά της και βέβαια την ψύχραιμη παρουσίαση των ειδήσεων. Πάντα αναρωτιόμουν πως τα καταφέρνει να μένει τόσο ήρεμη. «Βάζω τον εαυτό μου στη θέση του τηλεθεατή. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει μέσα από ουρλιαχτά, φωνές, διακοπές ή εμπλεκόμενη συναισθηματικά με αυτό που συμβαίνει», εξομολογείται στο newsbomb. gr. Και συνεχίζει «Έχω πάντα στο νου μου τη φράση που είπε ο Σεφέρης: Όλα όσα αφηγούμαστε έγιναν, αλλά τίποτα δεν έγινε όπως το αφηγούμαστε».

Είναι αλήθεια πως στις μέρες μας γίνεται μεγάλη φασαρία στις ειδήσεις και μοιάζει απίθανο να καταφέρει ο τηλεθεατής να διαμορφώσει καθαρή άποψη. «Για λίγα πράγματα νομίζω πως έχει καθαρή άποψη ο κόσμος. Υπάρχει ένα βουητό, ένας τρομερός και διαρκής θόρυβος γύρω από όλα τα μεγάλα ζητήματα. Δημιουργείται μια κρίσιμη μάζα που τον παρασύρει και θωρεί πως αυτή η άποψη που επικρατεί, είναι και η αλήθεια. Δεν έχει το χρόνο -γιατί έχει τα δικά του τρεξίματα και τις αγωνίες- να ψάξει ποια είναι η αλήθεια, τι διακυβεύεται, ποια είναι η λύση και νομίζω πως μπαίνουμε όλοι σε ένα ποτάμι που μας παρασύρει. Δεν υπάρχει κρίσιμος χρόνος για να ωριμάσει κάτι μέσα μας, να το σκεφτούμε μόνοι μας και να καταλήξουμε σε μια άποψη. Δανειζόμαστε και θέματα και απόψεις επ΄αυτών».

Μιλάμε για το τέρας με τα νούμερα που διαφεντεύει την ελληνική τηλεόραση, το δελτίο της τηλεθέασης, που για χάρη του γίνονται εγκλήματα! «Δεν κοιτάζω τις τηλεθεάσεις με υστερία, αλλά ούτε κλείνω τα μάτια. Παίζουν ρόλο σε έναν ιδιωτικό σταθμό βεβαίως. Ύστερα από 25 χρόνια στην τηλεόραση έχω καταλήξει ότι τα καλά δελτία ειδήσεων μπορεί να μην έχουν τηλεθέαση και τα κακά δελτία ειδήσεων να έχουν τηλεθέαση. Μπορεί και το ανάποδο! Φτάσαμε να θεοποιήσουμε τόσο τα νούμερα που γίναμε νούμερα! Αυτό πιστεύω».

Θυμάται καλές και δύσκολες στιγμές από την διαδρομή της στην τηλεόραση. Αποκαλύπτει ποιες εκπομπές βλέπει.

Τέλος προτείνει βιβλίο, ταινία, θεατρικό έργο και σχολιάζει ό,τι της έκανε εντύπωση τον τελευταίο καιρό……

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ