ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτοφανής απόφαση: Γιος πληρώνει διατροφή σε πατέρα

Πρωτοφανής απόφαση: Γιος πληρώνει διατροφή σε πατέρα
Ανατρεπτική απόφαση με την οποία υποχρεώνεται γιος...

Ανατρεπτική απόφαση με την οποία υποχρεώνεται γιος να πληρώσει διατροφή στον πατέρα του εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση μοναχογιός, ανθυποπλοίαρχος στο επάγγελμα, καλείται να καταβάλλει διατροφή ύψους 900 ευρώ τον μήνα στον ανάπηρο και άπορο πατέρα του.

Αφορμή για την έκδοση της πρωτοφανούς, για τα δικαστικά χρονικά απόφασης, στάθηκε σχετική αίτηση που κατέθεσε 70χρονος πατέρας ο οποίος υποστηρίζει ότι, αδυνατεί να πληρώσει τις αναγκαίες δαπάνες για τη διαβίωσή του, αφού λαμβάνει πενιχρή σύνταξη.

Μάλιστα ο ίδιος έχει κριθεί ανίκανος με ποσοστό αναπηρίας 85% και ανατομικής βλάβης 70%.

Όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση πράγματι ο 70χρονος (αδυνατεί να εργαστεί, δεν έχει άλλα εισοδήματα ή περιουσία και δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει τη διατροφή του με τη σύνταξη που λαμβάνει, ευρισκόμενος εκ τούτου σε κατάσταση απορίας).

Κατόπιν αυτού το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση του 70χρονου, ο οποίος ζητούσε το ποσό των 2 δυο χιλιάδων ευρώ μηνιαίως και υποχρέωσε το γιο του, οι μηνιαίες αποδοχές του οποίου ανέρχονται σε 6 χιλιάδες ευρώ, να του καταβάλλει ως προσωρινή μηνιαία διατροφή 900 ευρώ.

Επιπλέον ο γιος υποχρεώνεται να καταβάλλει το ποσό μέσα στο πρώτο τριήμερο κάθε μήνα ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να πληρώνει και το νόμιμο τόκο.