ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία για την μεταφορά των μαθητών

Διαμαρτυρία για την μεταφορά των μαθητών
Διαμαρτυρία στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας...

Διαμαρτυρία στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποίησαν δεκάδες γονείς και μαθητές της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, για τη διακοπή μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία με λεωφορεία.

Με πρωτοβουλία Συλλόγων Γονέων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τους δήμους Θερμαϊκού, Πυλαίας, Καλλιθέας, Πεύκων, Θέρμης και από το μουσικό και το καλλιτεχνικό γυμνάσιο, γονείς και μαθητές συγκεντρώθηκαν στην περιφέρεια, ζητώντας να δοθεί άμεσα λύση και να ξεκινήσουν και πάλι οι μεταφορές των μαθητών.

Πάντως, οι ιδιοκτήτες λεωφορείων εξακολουθούν και αυτή την εβδομάδα να έχουν τα οχήματά τους ακινητοποιημένα. «Θα συνεχίσουμε μέχρι να δρομολογηθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για την παράταση των συμβάσεών μας μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας - Θράκης, Μιχάλης Πετζίκογλου και πρόσθεσε ότι εκκρεμεί και το πρόβλημα της εκταμίευσης των δεδουλευμένων της προηγούμενης χρονιάς.

Τη διευθέτηση του θέματος των συμβάσεων και της καταβολής δεδουλευμένων τους αναμένουν και οι λεωφορειούχοι της Χαλκιδικής, ενώ στην Ημαθία πραγματοποιούν κινητοποιήσεις ανά διαστήματα, χωρίς να έχουν διακόψει τις μεταφορές των μαθητών.