ΕΛΛΑΔΑ

Τα σκουπίδια «πνίγουν» την Καλαμάτα

Τα σκουπίδια «πνίγουν» την Καλαμάτα
Λόφοι σκουπιδιών έχουν αρχίσει να σχηματίζονται στην πόλη της Καλαμάτας και στα χωριά του Δήμου...

Λόφοι σκουπιδιών έχουν αρχίσει να σχηματίζονται στην πόλη της Καλαμάτας και στα χωριά του Δήμου, καθώς δεν γίνεται συνολική καθημερινή αποκομιδή των απορριμμάτων, λόγω της αδυναμίας χώρου διάθεσης.

Το πρόβλημα προκλήθηκε ύστερα από απαγόρευση χρησιμοποίησης του ΧΑΔΑ της Μαραθόλακας με δικαστική απόφαση. Ετσι η μεταφορά των απορριμμάτων και οι δυσκολίες για τη διάθεσή τους σε νόμιμους χώρους, έχουν οδηγήσει στη συσσώρευση σκουπιδιών σε όλη την έκταση του Δήμου.

Το δημοτικό συμβούλιο, πριν από λίγες ημέρες, αποφάσισε την εγκατάσταση μηχανισμού διαχείρισης των απορριμμάτων στο μοναδικό χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Κράτος για το σκοπό αυτό, ο οποίος μάλιστα διαθέτει και περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας έχει ενημερώσει εγγράφως για το πρόβλημα τόσο τον εισαγγελέα, όσο την Περιφέρεια και το υπουργείο Εσωτερικών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσος Αποστολόπουλος, ενέκρινε ως νόμιμη την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας, προκειμένου να προχωρήσει η εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος σε συνεργασία με τη εταιρεία RAM και αναμένεται άμεσα η περιβαλλοντική έγκριση.

Τέλος, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι την παρούσα εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη σε υπουργικό επίπεδο για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και σ' αυτό το πλαίσιο- κατά πάσα πιθανότητα- θα συζητηθεί και το θέμα της Καλαμάτας.